Grimlock Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Przeglądając serwis Tom's Hardware PL przypadkowo natrafiłem na informację o nowym czasopiśmie Tom's Hardware Guide Oficjalne Wydanie Polskie o tematyce komputerowej (a w szczególności o o/c), jakie pojawi się w naszym rynku prasowym. Nareszcie, jak na razie byłem skazany na CHIP'a który jest też znacznie droższy, a wiarygodność testów też pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję, że THG to zmieni. W poniedziałek biegnę do kiosku : ) Oficjalna strona nowego czasopisma: www.thg.pl Źródło www.tomshardware.pl Edytowane 20 Lutego 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Kolejna gazeta która liczy tylko na zysk.... nic więcej. W Polsce istnieje tyle czasopism o komputerach że człowieka już głowa boli. Dlatego uważam że zbytniej furory nie zrobi THG. Może cenową :blink: (Ile tam to to kosztuje :?:) Osoby, które mają stały dostęp do i-netu mogą znaleść 100 razy bardziej wyczerpujące informacje niż te, którymi pasą nas reporterzy. A więc skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :lol: P.S. Ze wszystkich czasopism to jeszcze KŚ EXPERT jest ciekawy. Reszta to - [bez komentarza] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Kolejna gazeta która liczy tylko na zysk.... nic więcej. W Polsce istnieje tyle czasopism o komputerach że człowieka już głowa boli. Dlatego uważam że zbytniej furory nie zrobi THG. Może cenową :blink: (Ile tam to to kosztuje :?:) Osoby, które mają stały dostęp do i-netu mogą znaleść 100 razy bardziej wyczerpujące informacje niż te, którymi pasą nas reporterzy. A więc skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :lol: P.S. Ze wszystkich czasopism to jeszcze KŚ EXPERT jest ciekawy. Reszta to - [bez komentarza] 1287898[/snapback] Uważam że THG za 9,99 pln będzie cieszyło się dużą popularnością. Na pewno go zaprenumeruję. Na razie czytałem tylko Chipa od wielu lat, Computerworld, Windows 2003 Magazine - wydanie angielskie, jakiś czas czytałem PC World Komputer dopóki firmy nie kupowały najlepszych miejsc w testach. Takie pisemka jak: Enter Komputer Świat (Auto Świat też) Click itp to doskonała rozpałka do kominka. Chociaż KŚ Expert trochę poprawił reputację. Z internetu nie korzystam w np. w pociągu, autobusie, więc gazetka jest jak znalazł, w której mam wszystko w pigułce. A tak musiałbym się męczyć po GPRS'ie i szukać na laptopie. Na pewno wydałbym więcej niż te 9,99. od 7:30 do 22:00 zwykle jestem w pracy albo na uczelni, nie zawsze chce mi się targać laptaka więc gazeta jest jak znalazł. A która gazeta nie liczy na zysk? Edytowane 20 Lutego 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) ja przestałem czytywać Chipa gdy przyznał nagrodę jakości dla CPC - zwątpiłem wtedy w wszystkie normy i wartości, w które dotychczasowo wierzyłem :D Edytowane 20 Lutego 2005 przez sailence Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) ja przestałem czytywać Chipa gdy przyznał nagrodę jakości dla CPC - zwątpiłem wtedy w wszystkie normy i wartości, w które dotychczasowo wierzyłem :D 1288283[/snapback] Ale w konkurencji Econo z gotowych zestawów był tylko CPC więc wiadomo, że wygra :lol: CHIP testował gotowe zestawy a nie takie ja my składamy. Ja miałem poważne zastrzeżenia co do wyników. Mam wszystkie numery CHIP'a jakie kupiłem w pudełkach pod biurkiem. W sumie nie jest to złe czasopismo, ale czasami są tam poważne błędy i wpadki. Jutro oglądne THG. Edytowane 20 Lutego 2005 przez Grimlock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Cena 9,90 za takie czasopismo to za dużo! Dzięki, ale ja sobie daruje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sailence Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Cena 9,90 za takie czasopismo to za dużo! Dzięki, ale ja sobie daruje... 1288879[/snapback] akurat cena to nie powala - THG jako serwisowi nie mam nic do zarzucenia - żadnych wałów czy subiektywnych (opłaconych) ocen wystarczy spojrzeć jak się cenią gazety z gierkami na PC :D 16,99zł za kilka recenzji gier i płyta z jakimś darmowym syfem + płena wersja gry sprzed 3 lat, w którą nigdy nie zagram, bo wzbudza we mnie odruchy wymiotne :D:D a w THG: sama prawda, niusy, recenzje, wiedza i ukazanie stanu jakościowego poszczególnych zachwalanych przez producenta towarów na rynku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 moze byc niezle za 10 zlociszy , poczytac sobie tomshardware w metrze :D ale trzeba poczekac z tymi recenzjami do moment az sie kupi i przeczyta.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 moze byc niezle za 10 zlociszy , poczytac sobie tomshardware w metrze :D ale trzeba poczekac z tymi recenzjami do moment az sie kupi i przeczyta.. 1289324[/snapback] ja Czytałem dzisiaj pobieżnie w EMPIKu i powiem, ze prędzej wygląda to na streszczenie tego co jest na www. Jakoś tak mało tekstu, mnóstwo wykresów i takie tam. Ale testy rzeczywiście fajne- same nowości, X850XT, X800XL, P4 3,8, CQ jakieś tam chłodzonka itp. tylkko przeszkadza mi w takich pismach to, że piszą o bzdetach a nie wspomną o rzeczach ważnych dla ooverclockera, np. nie moglem nic znaleść np. o czasie dostępu pamięci.... :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 (edytowane) kupilem dzisiaj , czytalem w kolejce wracajac do domu z pracy i co musze przyznac ze musza poprawis sie jeszcze, nie wiem jak innym ale jak dla mnie 65 stron Txty na poziomie serwisu www, ale wszystko mozna i tak przeczytac na www, no ale jedno trzeba przyznac lepsze THG jest napewno od koputer swiata :wink: a i jezeli mam byc szczery to wyglada to jak dodatek a nie pełnoprawne czasopisno ( powiem wiecej jako 2 miesiecznik ) Wiekszosc artykulow przeczytalem na www i te artykuły, przeczytane w czasopisnie to swoistyrodzaj przypomnienia, i czytalo sie mi je ... no wiadomo jak cos co sie juz zna, jednak txt o Fatal1ty AA8Xe nie czytalem w necie i musze powiedziec ze ten artykul czytalem z zainteresowaniem podsumowujac 10zlociszy nie wyrzuconych w bloto, ale chlopaki z redakcji musza sie poprawic, jezeli o mnie chodzi 14 kwietnia kupie nastepny numer :D Edytowane 21 Lutego 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
feluś Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 czytałem ostatnio chipa z lutego niezła lipa 1. geforce 6800 w zestawieniu kart graficznych przegrywa niby(w ogolnej wydajnosci z 6600gt agp) 2. Scythe Kamakiri(kamakaze?) według nich prescot na nim osiagnał na 4500 obr 60 stopni a na min 70 stopni wydaje mi sie to nierealne moze thg bedzie lepszy.pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towelie_ Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 i jak byl ktos sprawdzic czy jest nastepny numer? dzisiaj tj. 14 kwietnia ma juz byc ale na stronie nie ma nic :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2005 na thg.pl niema aktualizacji :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 I już nie będzie aktualizacji http://www.thg.pl/ Z dniem 14 kwietna, wydawanie czasopisma Tom's Hardware Guide zostało zawieszone. Redakcja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 Co sie stało, czyżby zbyt mały nakład wysprzedany ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Grimlock ale masz refleks :lol: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=129994&hl=thg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...