Skocz do zawartości
Grimlock

Tom's Hardware W Wersji Papierowej

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając serwis Tom's Hardware PL przypadkowo natrafiłem na informację o nowym czasopiśmie Tom's Hardware Guide Oficjalne Wydanie Polskie o tematyce komputerowej (a w szczególności o o/c), jakie pojawi się w naszym rynku prasowym. Nareszcie, jak na razie byłem skazany na CHIP'a który jest też znacznie droższy, a wiarygodność testów też pozostawia wiele do życzenia. Mam nadzieję, że THG to zmieni. W poniedziałek biegnę do kiosku : )

Dołączona grafika

Oficjalna strona nowego czasopisma: www.thg.pl

Źródło www.tomshardware.pl

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna gazeta która liczy tylko na zysk.... nic więcej. W Polsce istnieje tyle czasopism o komputerach że człowieka już głowa boli. Dlatego uważam że zbytniej furory nie zrobi THG. Może cenową :blink: (Ile tam to to kosztuje :?:) Osoby, które mają stały dostęp do i-netu mogą znaleść 100 razy bardziej wyczerpujące informacje niż te, którymi pasą nas reporterzy.

A więc skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać :lol:

P.S. Ze wszystkich czasopism to jeszcze KŚ EXPERT jest ciekawy. Reszta to - [bez komentarza]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolejna gazeta która liczy tylko na zysk.... nic więcej. W Polsce istnieje tyle czasopism o komputerach że człowieka już głowa boli. Dlatego uważam że zbytniej furory nie zrobi THG. Może cenową  :blink: (Ile tam to to kosztuje :?:) Osoby, które mają stały dostęp do i-netu mogą znaleść 100 razy bardziej wyczerpujące informacje niż te, którymi pasą nas reporterzy.

A więc skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać  :lol:

P.S. Ze wszystkich czasopism to jeszcze KŚ EXPERT jest ciekawy. Reszta to - [bez komentarza]

1287898[/snapback]

Uważam że THG za 9,99 pln będzie cieszyło się dużą popularnością. Na pewno go zaprenumeruję.

Na razie czytałem tylko Chipa od wielu lat, Computerworld, Windows 2003 Magazine - wydanie angielskie, jakiś czas czytałem PC World Komputer dopóki firmy nie kupowały najlepszych miejsc w testach.

Takie pisemka jak:

Enter

Komputer Świat (Auto Świat też)

Click

itp

to doskonała rozpałka do kominka. Chociaż KŚ Expert trochę poprawił reputację.

Z internetu nie korzystam w np. w pociągu, autobusie, więc gazetka jest jak znalazł, w której mam wszystko w pigułce. A tak musiałbym się męczyć po GPRS'ie i szukać na laptopie. Na pewno wydałbym więcej niż te 9,99.

od 7:30 do 22:00 zwykle jestem w pracy albo na uczelni, nie zawsze chce mi się targać laptaka więc gazeta jest jak znalazł.

A która gazeta nie liczy na zysk?

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja przestałem czytywać Chipa gdy przyznał nagrodę jakości dla CPC - zwątpiłem wtedy w wszystkie normy i wartości, w które dotychczasowo wierzyłem :D

1288283[/snapback]

Ale w konkurencji Econo z gotowych zestawów był tylko CPC więc wiadomo, że wygra :lol:

CHIP testował gotowe zestawy a nie takie ja my składamy.

Ja miałem poważne zastrzeżenia co do wyników.

Mam wszystkie numery CHIP'a jakie kupiłem w pudełkach pod biurkiem. W sumie nie jest to złe czasopismo, ale czasami są tam poważne błędy i wpadki.

Jutro oglądne THG.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena 9,90 za takie czasopismo to za dużo!

Dzięki, ale ja sobie daruje...

1288879[/snapback]

akurat cena to nie powala - THG jako serwisowi nie mam nic do zarzucenia - żadnych wałów czy subiektywnych (opłaconych) ocen

wystarczy spojrzeć jak się cenią gazety z gierkami na PC :D 16,99zł za kilka recenzji gier i płyta z jakimś darmowym syfem + płena wersja gry sprzed 3 lat, w którą nigdy nie zagram, bo wzbudza we mnie odruchy wymiotne :D:D

a w THG: sama prawda, niusy, recenzje, wiedza i ukazanie stanu jakościowego poszczególnych zachwalanych przez producenta towarów na rynku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

moze byc niezle za 10 zlociszy , poczytac sobie tomshardware w metrze :D ale trzeba poczekac z tymi recenzjami do moment az sie kupi i przeczyta..

1289324[/snapback]

ja Czytałem dzisiaj pobieżnie w EMPIKu i powiem, ze prędzej wygląda to na streszczenie tego co jest na www. Jakoś tak mało tekstu, mnóstwo wykresów i takie tam. Ale testy rzeczywiście fajne- same nowości, X850XT, X800XL, P4 3,8, CQ jakieś tam chłodzonka itp.

tylkko przeszkadza mi w takich pismach to, że piszą o bzdetach a nie wspomną o rzeczach ważnych dla ooverclockera, np. nie moglem nic znaleść np. o czasie dostępu pamięci.... :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem dzisiaj , czytalem w kolejce wracajac do domu z pracy i co musze przyznac ze musza poprawis sie jeszcze, nie wiem jak innym ale jak dla mnie 65 stron

Txty na poziomie serwisu www, ale wszystko mozna i tak przeczytac na www, no ale jedno trzeba przyznac lepsze THG jest napewno od koputer swiata :wink:

a i jezeli mam byc szczery to wyglada to jak dodatek a nie pełnoprawne czasopisno ( powiem wiecej jako 2 miesiecznik )

Wiekszosc artykulow przeczytalem na www i te artykuły, przeczytane w czasopisnie to swoistyrodzaj przypomnienia, i czytalo sie mi je ... no wiadomo jak cos co sie juz zna, jednak txt o Fatal1ty AA8Xe nie czytalem w necie i musze powiedziec ze ten artykul czytalem z zainteresowaniem

podsumowujac 10zlociszy nie wyrzuconych w bloto, ale chlopaki z redakcji musza sie poprawic, jezeli o mnie chodzi 14 kwietnia kupie nastepny numer :D

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czytałem ostatnio chipa z lutego niezła lipa

1. geforce 6800 w zestawieniu kart graficznych przegrywa niby(w ogolnej wydajnosci z 6600gt agp)

2. Scythe Kamakiri(kamakaze?) według nich prescot na nim osiagnał na 4500 obr 60 stopni a na min 70 stopni

wydaje mi sie to nierealne moze thg bedzie lepszy.pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi