Sudeki Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Otóz mam 2 wyjscia co do zmiany sprzetu.. Obecnie mam WinFasta 6600 GT pod AGPx8, lecz planuje zmienic platforme na Athlona 64 3000+ 939. 1) Sprzedaje 6600 GT za 700zl i kupuje pod PCI-E 6600GT:P nowa plyta i proceg A 64??? 2) Zostawiam 6600 GT pod AGP x8 kupuje plyte pod A 64 i AGPx8??? Prosze pomozcie ktory wariant jest bardziej oplacalny i czy sie wogole zdecydowac zmieniac karte na x16???Bo tak serio nie wiem czy odczuje jakas roznice a przy zmianie karty strace troche pieniedzy;) Bo w sumie nie wiem czy nie odbije sie na wydajnosci gdy mam AGP. Przepraszam za nielad panujacy w moim tekscie ale jest juz pozno!! A ten problem mnie gnebi. Prosze o pomoc:) PS: mam nadzieje ze nie pomylilem forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 tylko 1 opcja. po co ladowac pieniadz w nowa mobo ze starym slotem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) Na usta ciśnie się pytanie: Po co kupiłeś 6600GT pod AGP jeśli miałeś w planie zmiane platformy? Ale jak już tak się stało to myślę, że pierwsza opcja będzie lepsza. Przecież to nowa karta i myślę że nie stracisz na jej sprzedaży (o ile nie zarobisz :) ). Czy odczujesz różnice to zależy z czego się przesiadasz. Edytowane 20 Lutego 2005 przez Mogiel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sudeki Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 heh tez zadaje sobie to pytanie po co:) a tak serio to kupilem gdyz nie mialem kasy juz na nowa mobo i procesor:( teraz jakism cudem pojawily sie liczby na moim koncie i pojawil sie ten dziwny problem;) a tak na marginesie duza jest roznica pomiedzy agpx8 i pci-ex16 w wydajnosci??:) bo nie mialem okazji tego porownac:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 Roznica jest bardzo niewielka wynikajaca z tego ze wersja na PCI-E ma taktowanie 500/500 a wersja na AGPx8 500/450 :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayonnc Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 boszzzzeeeeee :lol: przecież w PCI-E nie hodzi na razie tylko o wydajność, bo przyrostu tej nie odczujesz za sprawą grafy,przecież gdyby za sprawą złącza była większa wydajność to by oznaczało,że AGPx8 obniża wydajność a tak nie jest. O PCI-E poszukaj artykułów, jest ich trochę na necie. Oczywiście moim zdaniem bramka nr. 1.Bo wtedy bierzesz NF4 który jest sporo lepszym chipsetem, ma większą wydajność niż NF3 (szczególnie pamięci). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...