FumFel_20 Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Siema. Jak już był taki post to przepraszam ale go nieznalazłem. Chodzi oto że kumpel mi podsunął pomysł na zrobienie własnego bloku wodnego z radiatora.Pomysł mi sie spodobał ale mam pytanie.Jak (czym) skleić obcięte blaszki przyczepione do radiatora?Słyszałem że cyna sie nada ale niejestem pewny czy wytrzyma ciepło oddawane przez proca. Więc prosze o rade dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Cyna ma temperature tonienia ponad 200*C wiec napewno wytrzyma. Ale jest jedna wada takiego rozwiazania: cyna nie trzyma sie aluminium gdyz aluminium sie natychmiast utlenia i tworzy nie przyczepna warstwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 wlasnie tu jest wada, no chyba ze masz radiator miedziany to mozesz smialo robic , ale jak aluminiowy to sobie lepiej odpusc, , a tak sobie mysle ze taki blok to powinien super odprowadzac cieplo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 ok, dzięki, jakoś coś wymysle :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Moj pierwszy WB to byl wlasnie oklejony laminatem i distalem jakis cooler od pentiuma 1. Spisywal sie nawet niezle bo chlodzil peltka 72W na celinie 333@560 i temp wynosily -7C Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...