jonek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Kupiłem Durona 1600 nie wiedząc czy pójdzie na moim AK-31 v2. Wsadziłem go 1 raz i poszedł jako Duron 1200. Przestawiłem szynę na 133, trochę posurfowałem po necie - all OK. Potem zabrałem się za montaż Pentagrama Freezone - i coś mi chyba nie wyszło, bo teraz Duron ani drgnie. Ciemny ekran, dysk się kręci, clear CMOS nie pomaga, szyna tylko z BIOSu. Pomóżcie ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 R.I.P. Duron... :P Spubój eyłozyc i włozyc baterie - takna pocieszenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 (edytowane) Najgorszy warian to ukruszony procek. Najlepszy, że nie zalożyłeś "shims'ów" na spód freezona. To takie małe, białe, podłużne gąbeczki. Sam o nich kiedys zapomianilem bo w instruckji jest bardzo slabo pokazana koniecznośc ich montazu. Edytowane 22 Lutego 2005 przez Nyny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Teraz przesiadłem się znów na tradycyjny wentyl i dalej nie chodzi, może go gdzieś uwiera jakiś włosek czy cuś, jest to możliwe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 A oglądałeś go dokładnie po zdjęciu coolera, czy czasem nie zmiażdżyłeś procka? Procek raczej nie do odratowania:( Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 jonek napisał(a): Teraz przesiadłem się znów na tradycyjny wentyl i dalej nie chodzi, może go gdzieś uwiera jakiś włosek czy cuś, jest to możliwe ?? 1291233[/snapback] wg mnie wygląda to tak: 15% szans na to że gdzieś go "włosek" uwiera 85% szans na uwalony procek (ewentualnie gniazdo na płycie się urwało od Freezona, żadko o tym słychać - jednak czasem się zdarza, wszak norma mówi o 300g na sockecie, a pentagram waży dwa razy tyle) Jedyna możliwość to zanieś tego duraka do kumpla i przetestuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Nie no, gniazdo się nie uwaliło, moja 850-tka chodzi tak jak przedtem, chyba się uwalił, choć przetestuję. Dzięki za wszelkie sugestie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonek Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Głupi Freezone, trochę jądro jest ukruszone, nie dałoby się coś jeszcze z tym wykombinować ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 żegnaj duronku :( od dziś nie zdejmuje mojego pentagramka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 heh tak to juz bywa. Przy zakladaniu coolera trzeba zachowac troche uwagi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 wiesz w sklepie komp. za darmo by ci wymienili wentyl (tym bardziej jak bys u nich kupowal... tak to jest jesli ktos nie ma zbytnio o tym pojecia i sie zabiera... ja wle nie ryzykowac i mam kolege w sklepie ktory zrobi to na wlasna odpowiedzialnosc :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Taaa... serwis ktory zrobi coś za darmo... Znajdz mi taki... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 wystarczy jak kupie u niego ze 3 plyty i juz jest gotowy do pomocy! zreszta jak siedzi i nie ma co robic a jak ladnie poprosisz i sie usmiechniesz (nic nie sugeruje) to wszystko sie da :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 ale troche obciach podkrecac proca udzielac sie na tweaku a nie umiec zdjac dlupiego radiatora nie sadzisz? "Taaa... serwis ktory zrobi coś za darmo... Znajdz mi taki... ;]" przejdz sie do prolajnu jak masz swoj problem to cie wkur*ia za free, jak problem ma kolega to sie posmiejesz. tez za free. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 kto ci powiedzial ze ja nie umiem zdjac radiatora? daje tylko wskazowki na przyszlosc ze czasem lepiej samemu nie ryzykować... pis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...