Skocz do zawartości
rub100

Tvmax Zoltrix Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Mam TV Max i walcze z tym ciulasem juz kilka lat.Niestety nie udalo mi sie znalezc dzialajacycg sterownikow pod XP.KOzystam z systemu ME ale wqrwiam sie bo coraz wiecej aplikacji wymaga XP.

Daj znac jak cos znajdziesz.Ja caly czas szukam.Na allegro kolesie sprzedaja ta karte i twierdza ze sa takie sterowniki.Ciekawe czy sie podziela ta wiedza.Acha Uzywam programu BORG TV.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy post na tweaku:) Do rzeczy: niedawno wpadła mi w ręce ta karta i odpalenie jej pod winxp sp2 kosztowało mnie 4 godziny zabawy..ale udało się, co najważniejsze, bez reistalki systemu. Sterowników jest w sieci sporo, u mnie zaskoczyły stery do win2000 /zresztą linki do sterów niby do winxp tez prowadzą zwykle do tych do win2000/. Drugi problem, chyba ten większy, to program który sobie z kartą poradzi, moretv restartował mi komputer, jtv - brak dźwięku.. udało się z programem dscaler /jest w sieci/. Najważniejsze co trzeba wybrać przy konfiguracji karty to typ karty i rodzaj tunera: akurat w dscalerze jest do wyboru min zoltrix tvmax i to wybieramy:), tuner to temic 4002 FH5 [PAL B/G]. U mnie tyle wystarczyło by działał sensownie dźwięk i obraz.. co prawda jakość nie rzuca na kolana ale najważniejsze że działa.

pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: U mnie juz jest XP przed godzina zainstalowany.Sterowniki znalezione i poprawnie zainstalowane.Na razie wszystko hula.mam nadziej zze wszystko bedzie o.k. A program do obslugi to ten z linka wyzej Borg Tv pro. Pozdrawiam i dzieki za wszystko panowie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i stalo sie :mur: Przedobrzylem.Borg Tv pro 1.1 ze wzgledu na debilny komunikat ze jest to program sharewere i trza zarejestrowac chcialem zastapic versja 2.1 tego programu.No i wszystko sie pochrzanilo.NIe chce sie wlaczyc,wyskakuja bledy.Odinstalowywanie i instalowanie nie pomaga.Program More TV odbiera wizje ale nie ma foni.Chyba sie zastrzele :angry: Czyzby jedynym wyjsciem byla reinstalacja systemu??Czy ktos na tej karcie ma jakis sprawdzony program albo pelna wersje Btv professional 1 bez komunikatow itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze 2 tematy.Co zrobic w momencie gdy w Borg Tv Professional 1.1 podczas uruchamiania systemu wlacza sie glos z tunera a ten nawet nie jest wlaczony.Trzeba go recznie wyciszyc.I 2-ga sprawa jak mozna pozbyc sie komunikatu ze trzeba sie zarejestrowac(wyskakuje okienko: rejestruj ,testuj) sa jakies klucze??

Pozdrawiam

Edytowane przez Yearman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi