Skocz do zawartości
Paul_

Co Polecacie Do Athlona 1333

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam cichego wiatraka do Athlona 1333 bo aktuanie mam jakiegos Cooler Mastera wygladem przypominajacego to jednak moj ma inne zapinki... Jak co ja tego nie wybralem kupilem uzywany razem z prockiem. Wedlug biosa i speed fana osiaga 5600 - 5900 RPM :D, jak mialem go pierwsze dni to nie moglem sie przyzwyczaic.

Co myslicie o Spire WhisperRock IV SPA04B4?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Arctic Cooling faktycznie jest cichy, ale z wydajnoscia juz tak super nie jest, tym bardziej ze masz przyjemnosc z prawie najgoretsza bestia (tylko Thunderbird 1400 przebija) Sam mialem tego proca i V7+ na nim, stwierdzilem ze nie ma sensu sie meczyc, sprzedalem dolozylem pare groszy do 1700+ i chyba dobrze zrobilem ;]]

PS

Ci co widzieli filmik z Tom's Hardware wiedza o czym mowie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupilem tego Arctica i ogolnie jest ok pod katem glosnosci. Teraz grafa mi przeszkadza :)

Z otwarta obudowa:

idle 49 - 50 st. C, ok. 1850 RPM

stress 52 - 53 st. C, ok. 2000 RPM

W sumie niezbyt wielke wachania sa, obciazlem go wielokrotnie dosc dlugo i wiecej niz 53 nie mial, ale to byc moze spowodowane jest tym, ze on nie idzie tyle samo obrotow caly czas tylko sie reguluje... Z zamknieta obudowa nie probowalem bo dyski mi sie cos grzeja maja 37 - 43 st. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi