Skocz do zawartości
Low-Power

R9800pro + Dobre Mobo Lub Gf 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ciagle stoje przed zakupem karty graficznej do kompa. Mam wybor nastepujacy:

1.R9800 PRO i jakas plyta glowna np Abit NF7 Rev 2.0, Asus A7N8X-X NForce2-400, Asus A7V600-X KT600, Asus A7V880 KT880 DDR400, Asus A7V880 KT880 DDR400, MSI KT880 Delta FSR VIA KT880.

Przy plycie chodzi mi glownie aby chodzila na fsb 200 z procem B2500+ i nic wiecej, czyli nie interesuje mnie o\c powyzej 200fsb.

2. Kupic od razu 6600GT winfasta.

Co radzicie?? Czy lespzym zakupem bedzie sama karta (wspomniany 6600GT) lub R9800PRO i plyta glowna, ktora pozwolim i osiagnac FSB 200 i zarazem bedzie wydajniesza od ASROCKA k7S8x na ktorym nie moge zapodac wiecej niz 166. Dodam ze nie interesuje mnie dual na pamieciach gdyz wzrost wydajnosci jest marny i niezauwazalny. Jak sadzicie co wiecej mi da: Lepsza karta czy moze wlasnie zestaw mobo+r9800+ FSB200 na procu??

Kompa uzywam glownie do grania. Dodam jedynie ze czas mnie nagli i niestety nie mam czasu na wybor np teraz 6600GT a za miech np kupic plyte. Musze wybrac albo to albo to.

Aha takie pytanie czy MHZ podniosa sie na AGP\PCI jesli zapodam PELNE 200 FSB?? Czy pozostanie normalne na kazdej z tych plyt??

Pozdro

Edytowane przez Low-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na asrocku fsb 200 to moze nie ale o 195 mozesz na luzie powalczyc.

1292245[/snapback]

Wiem wiem probowalem jednak nie wstaje nawet na 167 i 168 :( na innych ten bartek hula na max 206 a na 200 to juz nawet nie wspominam. Dla mnie "sroka" to nic innego jak plyta bez mozliwosci o\c i wydajnosci, ale stabilna jak kamien...dasz wiare ze powiesila sie na hard reset kompa tylko 7 (!!!) razy przez ponad 1 rok??

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chcesz zapodać nową karte do kompa, którego uzywasz (jak sam napisałeś) do grania to dla własnego komfortu i radochy posluchaj sie pierwszej rady. R9800 to zajefajna grafa ale niestety "stara" architektura. GF6600GT jest w średniej klasie wypas tutaj masz co nieco o kartach PCI-E z tej półki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi