Skocz do zawartości
Hamil_Hamster

Czemu Nie Hynixy-d43 Do A64?

Rekomendowane odpowiedzi

Chaos jak tylko sie pokaże to zaraz obali ten mit ;) chodzi głównie o to ze liczą sie dość timingi pamieci, chociaż nie tak bardzo jak na soc.A.

Jednak Hyniksy lataja wysoko na CL3 a popularne TCCD na Cl2,5 no i w dodatku około 25-40 MHz wiecej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

by-zy-dy-ura! hynixy będą śmigać jak każde inne pamięci. wiadomo, że można kupić a-data na tccd, i miec 1:1 z procem przy 330mhz, ale to jest już wydatek 2x większy. a hynixy latają spokojnie 270mhz, co przy ich cenie jest bardzo dobrym wynikiem.

więc jeżeli jest kasa to od razu pakuj sie w tccd, a jak nie ma to tylko hynixy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja polece samsungi TCCC - mialem tego swojego czasu pelno i sprzedadawalem na allegro - wszystkie robily conajmniej 250 na 3-9-9-9 na moim nf7 wiecej nawet nie moglem sprawdzic , ale z pewnoscia szly wiecej bo testowalem kilka sztuk na intelu i ponad 260 szly - teraz takie na allegro mozna dostac po 110-120 zl 256mb , nie wiem jak z 512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na hyniksach niby jakie timingi ? bo przy fsb powyzej 250 to watpie zeby lataly lepiej niz te samsungi . no bo tccd to kosztuja nie malo - a jak ktos nie ma kasy to to wyjascie jest w miare ok , no bo znajdz inne pamieci latajace na fsb powyzej 250 za 110-120zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a na hyniksach niby jakie timingi ? bo przy fsb powyzej 250 to watpie zeby lataly lepiej niz te samsungi . no bo tccd to kosztuja nie malo - a jak ktos nie ma kasy to to wyjascie jest w miare ok , no bo znajdz inne pamieci latajace na fsb powyzej 250 za 110-120zl

1294116[/snapback]

robot ale co to za timingi?? 3-9-9-itp. Ja na hyniksach na 250 fsb mam 2,5-3-3-8 teraz mam już 265 fsb 3-3-3-11, a te twoje!! nie wiem ale nigdy takich nie widziałam ech

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi