Hamil_Hamster Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Jak w temacie. Często w tej podkategori na tweaku czytam wypowiedzi w stylu "hynixy na A64 będą do [gluteus maximus]" itp. Jednak nikt nie raczy napisać - czemu? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 Chaos jak tylko sie pokaże to zaraz obali ten mit ;) chodzi głównie o to ze liczą sie dość timingi pamieci, chociaż nie tak bardzo jak na soc.A. Jednak Hyniksy lataja wysoko na CL3 a popularne TCCD na Cl2,5 no i w dodatku około 25-40 MHz wiecej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 by-zy-dy-ura! hynixy będą śmigać jak każde inne pamięci. wiadomo, że można kupić a-data na tccd, i miec 1:1 z procem przy 330mhz, ale to jest już wydatek 2x większy. a hynixy latają spokojnie 270mhz, co przy ich cenie jest bardzo dobrym wynikiem. więc jeżeli jest kasa to od razu pakuj sie w tccd, a jak nie ma to tylko hynixy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastah-Lamia Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 A tak pozatym to przesz to ze ram i proc beda lataly 1;1 nie zmienia faktu ze w A64 raczej nie ma czegos takiego jak synchro i asynchro .... tzm chodzi mi o to ze nie ma w sumie zadnej roznicy w wydajnosci pomiedzy tymi trybami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 hynixy za tą cenę jak znalazł dla AMD 64 :) Moje latają przy htt 300 na 245mhz przy timingach 2,5-4-4-9 1T -Jak dla mnie rewelka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 NO ja właśnie testuję na 260x9 i są stabilne :) , szkoda ze nie mam drugiej kostki, nie wiem co LAMKA tak napisała :) 3-3-3-11 1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a ja polece samsungi TCCC - mialem tego swojego czasu pelno i sprzedadawalem na allegro - wszystkie robily conajmniej 250 na 3-9-9-9 na moim nf7 wiecej nawet nie moglem sprawdzic , ale z pewnoscia szly wiecej bo testowalem kilka sztuk na intelu i ponad 260 szly - teraz takie na allegro mozna dostac po 110-120 zl 256mb , nie wiem jak z 512 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 co to za timigi 3-9-9-9 da się się na takich ? toż to kiepszczyzna, jedna z moich kostek robi 270 na 3-4-4-9 ale przepustowośc słabiutka, może chodzi ci o ddr2 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a na hyniksach niby jakie timingi ? bo przy fsb powyzej 250 to watpie zeby lataly lepiej niz te samsungi . no bo tccd to kosztuja nie malo - a jak ktos nie ma kasy to to wyjascie jest w miare ok , no bo znajdz inne pamieci latajace na fsb powyzej 250 za 110-120zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kassiunia Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a na hyniksach niby jakie timingi ? bo przy fsb powyzej 250 to watpie zeby lataly lepiej niz te samsungi . no bo tccd to kosztuja nie malo - a jak ktos nie ma kasy to to wyjascie jest w miare ok , no bo znajdz inne pamieci latajace na fsb powyzej 250 za 110-120zl 1294116[/snapback] robot ale co to za timingi?? 3-9-9-itp. Ja na hyniksach na 250 fsb mam 2,5-3-3-8 teraz mam już 265 fsb 3-3-3-11, a te twoje!! nie wiem ale nigdy takich nie widziałam ech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hamil_Hamster Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 (edytowane) Szczerze wątpie aby dało się ustawić 3-9-9-9 :) Pewnie chodziło o 3-3-3-9 :D Edytowane 23 Lutego 2005 przez Hamil_Hamster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...