Skocz do zawartości
michal_s

Problem Z Gf2

Rekomendowane odpowiedzi

witam

Zakladam ten temat poniewaz od jakiegos czasu mam problem z karta graficzna Nvidia Gf 2 mx

Otoz czasem zanika obraz, tzn znika sygnal od grafiki do monitora, i monitor przechodzi w stan oczekiwania.

Nie mam pojecia co moglo sie stac, staje sie to losowo i ostatnio dosc czesto.

Czasami wlaczam kompa a monitor nie zaskakuje bo nie ma sygnalu od karty (sprawdzalem na innj grafice wszystko chodzi)

Moze ktos wie co sie mogla stac ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gry chodza, ale czasem wlasnie podczas grania znika obraz, dzieje sie to samo co pisalem we wczesniejszym poscie, brak sygnalu od karty, mysle ze tu nie chodzi o temperature, karta standardowo miala przyklejony na procku sam radjator, ja dolozylem do niej wiatrak, dosc dobry lozyskowany, wiec jesli chodzi o cieplo to mysle ze jest ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U kolegi byl podobny przypadek. Nie wiem co sie stalo, ale podejrzewam RAMDAC uwalony. Tweirdze tak daltego b ogdy u niego porbowalem zmienic czestotliwosc odswiezania z 60 domyslnych na 85Hz to komp sie resteowal i juz nie wstawal. KOlega kupil nowa karte i jest git. Mysle ze to samo dizeje sie tez u Ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi