Skocz do zawartości
Gość Kyniek

Koniec Coraz Bliżej - Bloki Do Mojego Wc...

Rekomendowane odpowiedzi

No to zes pojechal na calego. Dalsza miniaturyzacja to juz chyba tylko wbijanie szpilek jak u misia15go :)

Podziwiam precyzje i wytrwalosc. Tez jestem ciekaw jak bedzie sie sprawowal bloczek w praktyce.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prison Pro - (144 piny - te 2 pozostałe bloki ) jest lepszy od Uriela o ok. 2C a z tym to nie wiem - dopiero dziś go będę uszczelniał i kręcał....

U misia te spilki są wlutowywalne więc nie jest to jednolity materiał co odbija się bezpośrednio na wydajności - po między miedzianym spodem a "szpilką" jest warstwa cyny - poszukaj termoprzewodności cyny - z tego co pamiętam to gorsza znacznie jest od Alu :/ więc za ciekawie to nie jest...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz blok już schnie - ciekawe jaką ma wydajność - Prison Pro - 144 piny jest o jakieś 2C lepszy od Uriela a ten blok ma ponad 2 razy więcej pinów....

Kurcze!! niech schnie szybciej!!!!! Kiedy go wreszcie założę :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U misia te spilki są wlutowywalne więc nie jest to jednolity materiał co odbija się bezpośrednio na wydajności - po między miedzianym spodem a "szpilką" jest warstwa cyny - poszukaj termoprzewodności cyny - z tego co pamiętam to gorsza znacznie jest od Alu :/ więc za ciekawie to nie jest...

1296418[/snapback]

:angry: Po pierwsze nie u misia tylko u mnie. :angry: Po drugie ja nie krytykuje twoich bloczków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zastanówcie się jak mogą być jednolite... przecież to pręty powtykane w spód miedziany i przyklejone cyną... inaczej się tego nie da zrobić... no chyba że mają dostęp do spawary plazmowej :P kiedyś kumpel mi s swojej farbryce pokazywał jak takie cóś tnie blachę 15mm grubości.... masełko... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prison Pro - (144 piny - te 2 pozostałe bloki ) jest lepszy od Uriela o ok. 2C a z tym to nie wiem - dopiero dziś go będę uszczelniał i kręcał....

1296418[/snapback]

Kto ci powiedział ze tam jest cyna kto :?: :mur:

Zajmij się sobą bo tylko potrafisz krytykować nic więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lubię jak okłamujesz ludzi - twierdzisz że jest jednolite - pierwsze kłąmstwo a by to zamaskować robisz ze sposobu wielką tajmnicę... też mi się nie podoba chyba tylko głową w mur potrafisz walić....

Więc więcej nie ściemniajcie ludziom i do tego w moim topicu jeszcze próbujecie okłamywać... jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to poprostu się nie odzywaj i się zajmij sobą albo waleniem głową w mur

Edytowane przez Kyniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: Widzę, że się nie lubicie ale możecie to załatwiać na GG lub PW, a nie na forum. bo tylko OT się rozrasta.

I nie mieszajcie w waszą kłótnię moich spodów :!: Misiu15go kupuje je odemnie i mu się podobają. Jak już pisałęm w innym temacie mogę również mieć inne spody do WC oraz parowniki. Ale ja się narazie nie bawię w WC więc dla siebie nie potrzebuje, a 1296909[/snapback]

I wypraszam sobie liczbę mnogą :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi nie chodzi o to czy odpowiada czy nie tylko o ściemnianie co do sposobu wykonania że niby jednolite połączenie igiełek i spodu... bardzo bym prosił o nie robienie więcej OT :/ jak ma być ściemnianie to w swoim topicu pościemniaj ludziom bo tak się składa że nie uda ci się mnie okłamać i wmówić że połączenie jest jednolite gdyż dość dobrze znam się na obróbce metali i ich właściwościach i głupie mówienie nie bo nie jest poprostu szczeniackie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale mi nie chodzi o to czy odpowiada czy nie tylko o ściemnianie co do sposobu wykonania że niby jednolite połączenie igiełek i spodu... bardzo bym prosił o nie robienie więcej OT :/ jak ma być ściemnianie to w swoim topicu pościemniaj ludziom bo tak się składa że nie uda ci się mnie okłamać i wmówić że połączenie jest jednolite gdyż dość dobrze znam się na obróbce metali i ich właściwościach i głupie mówienie nie bo nie jest poprostu szczeniackie....

1296946[/snapback]

OT to ty :-P zacząłeś.

Osoby, które u mnie coś zamawiają wiedzą jak to jest robione i im wszystko opisuje aby wiedział za co płacą. Postanowiłem tak robić aby już skończyły się te wszystkie bajki co do tego jak to jest wykonane. Więc nikogo nie ściemniam. Jeśli chcesz porozmawiać to zapraszam na GG :) 3292606, a tu już koniec OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie będzie wersji alu - za dużo siachania było z wersją Ultra ale rozbiłem bo kiedyś ktoś na forum zauważył że szewc bez butów chodzi... no to stwierdziłem ze coś unikatowego zrobię dla siebie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No spód ultry wymiata... perfect... :D

Tylko topy i śrubki nie załadne... ;)

Śrubki jakieś imbusy... dożu ładniej wyglądają... no i top jakoś ładnie wyrzeźbić... a potem ładnie wypolerować... bo do spodu to nie mam zastrzeżeń ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak robię dla innych to często imbusy stosuję a mi sześciokąty nie przeszkadzają - a króćce - już pisałem - takie jak w firmówkach to są niewygodne a te co są tutaj to specjalnie sam wytoczyłem na swoje potrzeby - fakt że nie są za ładne w blokach dla innych stosuje takie jak w firmówkach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piekna robota!!!!!!

Wlasnie sie zastanawiam nad tym jak zmienic technologie tak aby frezy sie tak nie tepily. Moze zmieniajac plastycznosc materialu tzn odpowiednio podgrzac miedz i bylaby ona bardziej palstyczna. Moznaby opracowac taka metode iwtedy sama produkcja bylaby tansza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej schłodzenie - narzędzia się tempią generalnie przez miejscowe przegrzanie - zachodzi zjawisko "odpuszczania" - zahartowane narzędzie staje się miękkie i łatwiej się tempi - jedyne co to zamiast frezowania przeciwbierznego zastosować współbierzne - ale przy luzach 0.5mm mogę zapomnieć... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak!!!!! :mur: zapomnialem o samym narzedziu ze to ono sie cholernie grzeje. A jakby chlodzic tylko sam frez jakims nawiewem, woda albo cos w tym stylu?? O ile wiem to takie frezarki. Moze walnac moda frezarki :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

są odpowiednie chłodziwa - tosuję bo inaczej w ogóel porażka by była... problem jednak lepży gdzie indziej... próbował ktoś z was frezować na frezarce która ma 0.5mm luzów?? takie luzy wymuszają sposób frezowania... może taniej było by zlecać komuś na CNC ale to już trzeba wejść w setki sztuk.... - tak robi np. Mate - on sam nie robi spodów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elektro drążarka?? tak mam dostęp do tego z tym że godzina pracy takiego urządzenia kosztowała by paręset złotych... a to wcale szybko nie działa.... co najmniej liczyć z 8 godzin....

odlewanie - kumpel próbował na 2 palniki acetylenowo-tlenowe i lipa :/ wszystko przez za dużą termoprzwodność miedzi...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi