Gość Kyniek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 http://forum.overclockers.pl/viewtopic.php?t=7008 zapodałem linka bo mi się nie chciało pisać 2 raz tego samego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Lo panie! :D Twoj bloczek wyglada jak łożko dla fakira hahah :) podoba mi sie... zrob jakies testy jak jest u niego z wydajnoscia =) gratuluje i pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KloN Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 No to zes pojechal na calego. Dalsza miniaturyzacja to juz chyba tylko wbijanie szpilek jak u misia15go :) Podziwiam precyzje i wytrwalosc. Tez jestem ciekaw jak bedzie sie sprawowal bloczek w praktyce. pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 Prison Pro - (144 piny - te 2 pozostałe bloki ) jest lepszy od Uriela o ok. 2C a z tym to nie wiem - dopiero dziś go będę uszczelniał i kręcał.... U misia te spilki są wlutowywalne więc nie jest to jednolity materiał co odbija się bezpośrednio na wydajności - po między miedzianym spodem a "szpilką" jest warstwa cyny - poszukaj termoprzewodności cyny - z tego co pamiętam to gorsza znacznie jest od Alu :/ więc za ciekawie to nie jest... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 24 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2005 nio nio ladnie ladnie .. :) szkoda tylk oze nie na sprzedaz :( ale moze cos tam bys wykompinowal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 - poszukaj termoprzewodności cyny - 1296418[/snapback] 66,6 W/(m*K) ;) tak poza tym, to perfekcja :D gratulacje, naprawde łade, choć za takimi konstrukcja nie przepadam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Teraz blok już schnie - ciekawe jaką ma wydajność - Prison Pro - 144 piny jest o jakieś 2C lepszy od Uriela a ten blok ma ponad 2 razy więcej pinów.... Kurcze!! niech schnie szybciej!!!!! Kiedy go wreszcie założę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 U misia te spilki są wlutowywalne więc nie jest to jednolity materiał co odbija się bezpośrednio na wydajności - po między miedzianym spodem a "szpilką" jest warstwa cyny - poszukaj termoprzewodności cyny - z tego co pamiętam to gorsza znacznie jest od Alu :/ więc za ciekawie to nie jest... 1296418[/snapback] :angry: Po pierwsze nie u misia tylko u mnie. :angry: Po drugie ja nie krytykuje twoich bloczków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Round 1..... FIGHT! =D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 luks to one sa wlutowywane czy są jednolite :? bo sam już nie wiem, pisałes że na tokarce to robiłeś u jakiegos dziadziusia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 luks to one sa wlutowywane czy są jednolite :? bo sam już nie wiem, pisałes że na tokarce to robiłeś u jakiegos dziadziusia ;) 1296877[/snapback] Na tokarce to chyba nie to :?: Może pomyliło Ci się z czymś innym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 No zastanówcie się jak mogą być jednolite... przecież to pręty powtykane w spód miedziany i przyklejone cyną... inaczej się tego nie da zrobić... no chyba że mają dostęp do spawary plazmowej :P kiedyś kumpel mi s swojej farbryce pokazywał jak takie cóś tnie blachę 15mm grubości.... masełko... :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Prison Pro - (144 piny - te 2 pozostałe bloki ) jest lepszy od Uriela o ok. 2C a z tym to nie wiem - dopiero dziś go będę uszczelniał i kręcał.... U misia te spilki są wlutowywalne więc nie jest to jednolity materiał co odbija się bezpośrednio na wydajności - po między miedzianym spodem a "szpilką" jest warstwa cyny - poszukaj termoprzewodności cyny - z tego co pamiętam to gorsza znacznie jest od Alu :/ więc za ciekawie to nie jest... 1296418[/snapback] Kto ci powiedział ze tam jest cyna kto :?: :mur: Zajmij się sobą bo tylko potrafisz krytykować nic więcej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Nie lubię jak okłamujesz ludzi - twierdzisz że jest jednolite - pierwsze kłąmstwo a by to zamaskować robisz ze sposobu wielką tajmnicę... też mi się nie podoba chyba tylko głową w mur potrafisz walić.... Więc więcej nie ściemniajcie ludziom i do tego w moim topicu jeszcze próbujecie okłamywać... jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to poprostu się nie odzywaj i się zajmij sobą albo waleniem głową w mur Edytowane 25 Lutego 2005 przez Kyniek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 :lol: Widzę, że się nie lubicie ale możecie to załatwiać na GG lub PW, a nie na forum. bo tylko OT się rozrasta. I nie mieszajcie w waszą kłótnię moich spodów :!: Misiu15go kupuje je odemnie i mu się podobają. Jak już pisałęm w innym temacie mogę również mieć inne spody do WC oraz parowniki. Ale ja się narazie nie bawię w WC więc dla siebie nie potrzebuje, a 1296909[/snapback] I wypraszam sobie liczbę mnogą :!: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ale mi nie chodzi o to czy odpowiada czy nie tylko o ściemnianie co do sposobu wykonania że niby jednolite połączenie igiełek i spodu... bardzo bym prosił o nie robienie więcej OT :/ jak ma być ściemnianie to w swoim topicu pościemniaj ludziom bo tak się składa że nie uda ci się mnie okłamać i wmówić że połączenie jest jednolite gdyż dość dobrze znam się na obróbce metali i ich właściwościach i głupie mówienie nie bo nie jest poprostu szczeniackie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 ale mi nie chodzi o to czy odpowiada czy nie tylko o ściemnianie co do sposobu wykonania że niby jednolite połączenie igiełek i spodu... bardzo bym prosił o nie robienie więcej OT :/ jak ma być ściemnianie to w swoim topicu pościemniaj ludziom bo tak się składa że nie uda ci się mnie okłamać i wmówić że połączenie jest jednolite gdyż dość dobrze znam się na obróbce metali i ich właściwościach i głupie mówienie nie bo nie jest poprostu szczeniackie.... 1296946[/snapback] OT to ty :-P zacząłeś. Osoby, które u mnie coś zamawiają wiedzą jak to jest robione i im wszystko opisuje aby wiedział za co płacą. Postanowiłem tak robić aby już skończyły się te wszystkie bajki co do tego jak to jest wykonane. Więc nikogo nie ściemniam. Jeśli chcesz porozmawiać to zapraszam na GG :) 3292606, a tu już koniec OT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cvir Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 (edytowane) Czyzbym wyczul świeżą krew A tak serio - zamierzasz tez zrobic jak poprzednio dla porownania wersje Alu? :> Edytowane 25 Lutego 2005 przez cvir Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 nie będzie wersji alu - za dużo siachania było z wersją Ultra ale rozbiłem bo kiedyś ktoś na forum zauważył że szewc bez butów chodzi... no to stwierdziłem ze coś unikatowego zrobię dla siebie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 No spód ultry wymiata... perfect... :D Tylko topy i śrubki nie załadne... ;) Śrubki jakieś imbusy... dożu ładniej wyglądają... no i top jakoś ładnie wyrzeźbić... a potem ładnie wypolerować... bo do spodu to nie mam zastrzeżeń ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Jak robię dla innych to często imbusy stosuję a mi sześciokąty nie przeszkadzają - a króćce - już pisałem - takie jak w firmówkach to są niewygodne a te co są tutaj to specjalnie sam wytoczyłem na swoje potrzeby - fakt że nie są za ładne w blokach dla innych stosuje takie jak w firmówkach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Piekna robota!!!!!! Wlasnie sie zastanawiam nad tym jak zmienic technologie tak aby frezy sie tak nie tepily. Moze zmieniajac plastycznosc materialu tzn odpowiednio podgrzac miedz i bylaby ona bardziej palstyczna. Moznaby opracowac taka metode iwtedy sama produkcja bylaby tansza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 raczej schłodzenie - narzędzia się tempią generalnie przez miejscowe przegrzanie - zachodzi zjawisko "odpuszczania" - zahartowane narzędzie staje się miękkie i łatwiej się tempi - jedyne co to zamiast frezowania przeciwbierznego zastosować współbierzne - ale przy luzach 0.5mm mogę zapomnieć... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 To moze jakoś schładzać miedz jakieś FC mogło by od spodu ochładzać kawałek miedzi myśle ze przy ok -80C nie bedzie sie ten frez aż tak tępił a o przegrzaniu "miejscowym" mysle że można zapomnieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 no tak!!!!! :mur: zapomnialem o samym narzedziu ze to ono sie cholernie grzeje. A jakby chlodzic tylko sam frez jakims nawiewem, woda albo cos w tym stylu?? O ile wiem to takie frezarki. Moze walnac moda frezarki :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 są odpowiednie chłodziwa - tosuję bo inaczej w ogóel porażka by była... problem jednak lepży gdzie indziej... próbował ktoś z was frezować na frezarce która ma 0.5mm luzów?? takie luzy wymuszają sposób frezowania... może taniej było by zlecać komuś na CNC ale to już trzeba wejść w setki sztuk.... - tak robi np. Mate - on sam nie robi spodów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
furgon Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Pozwole sie wtracic. I to tak z innej beczki:) Czy ktos z was probowal odlewac takie bloki? Mozna by zrobic ientyczny blok np metoda wosku traconego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 Pomysl ciekawy ale musle ze trudny do wykonania, moze blok innego typu by sie udalo ale taki to nie za bardzo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sound_Lab Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 juz lepiej by bylo zrobic metoda drazenia elektroerozyjnego, tylko potrzebna maszynka do tego:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2005 elektro drążarka?? tak mam dostęp do tego z tym że godzina pracy takiego urządzenia kosztowała by paręset złotych... a to wcale szybko nie działa.... co najmniej liczyć z 8 godzin.... odlewanie - kumpel próbował na 2 palniki acetylenowo-tlenowe i lipa :/ wszystko przez za dużą termoprzwodność miedzi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...