shakur_45 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) hmm windows wykrywa irde mowi, ze urzadzenia dziala poprawnie wlaczam irde w telefonie (7650 ) i nic ;] windows nie wykrywa nowego urzadzenia czemu ??? Edytowane 26 Lutego 2005 przez shakur_45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) shakur_45 napisał(a): hmm windows wykrywa irde mowi, ze urzadzenia dziala poprawnie wlaczam irde w telefonie (7650 ) i nic ;] windows nie wykrywa nowego urzadzenia czemu ??? 1299372[/snapback] moim zdanie końcówka irdy jest zła, jak się nie myle to chyba są trzy rodzaje podłączenia. instrukcja obsługi płyty i szukaj, porównaj z końcówką. W biosie nie koniecznie opcja nazywa się irda (serial port mode, chyba), nie pamiętam ale włącza się to napewno potestuj musi działać Edytowane 26 Lutego 2005 przez Dziuby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Dziuby napisał(a): moim zdanie końcówka irdy jest zła, jak się nie myle to chyba są trzy rodzaje podłączenia. instrukcja obsługi płyty i szukaj, porównaj z końcówką. W biosie nie koniecznie opcja nazywa się irda (serial port mode, chyba), nie pamiętam ale włącza się to napewno potestuj musi działać 1299939[/snapback] ale winda pisze, ze urzadzenie dziala poprawnie ... dlatego dziwie sie, ze jak wlacze irde w telefonie to nie wykrywa mi go winda :/ hmm aha irda w telefonie jest w 100% sprawna ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 shakur_45 napisał(a): ale winda pisze, ze urzadzenie dziala poprawnie ... dlatego dziwie sie, ze jak wlacze irde w telefonie to nie wykrywa mi go winda :/ hmm aha irda w telefonie jest w 100% sprawna ;] 1300009[/snapback] czyli system ją wykrywa jako urządznie, koło zegara powinna być ikonka jak jest to musi działać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Dziuby napisał(a): czyli system ją wykrywa jako urządznie, koło zegara powinna być ikonka jak jest to musi działać 1300047[/snapback] no wlasnie chodzi o to, ze system nie wykrywa telefonu :D tylko jak sprawdzam w menadzerze urzadzen to jest wyraznie napsiane, ze mam wbudowane urzadzenie portu podczerwieni oraz, ze urzadzenie dziala poprawnie :)) tyle, ze cos jest nie tak, bo nie wykrywa mi tel :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 1. włączasz irde koło zegara klikasz 2. uaktywniasz irde w fonie (miałem tą nokie, irda działa dosyć krótko 15 sekund) 3. przysuwasz telefon do irdy i powinien być charakterystyczny dzwięk żę się widzą urządzenia 4. komp powinien pokazać okinko że widzi komputer nokia 7650. albo inaczej wyślij zdjęcie przez port IR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Jak to pokazuje to musi działać http://img191.exs.cx/img191/4127/nowy19ip.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meoplus Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Mam 7650 i po pierwsze: Przy wysylaniu z telefonu na kompa nie ma problemu (wiec sprawdz wysylając czy ci dziala irda) najgorzej jest wyslac cos z kompa do komorki(ja musze przystawic bardzo blisko komorke. OGOLENIE Irda w tym TELEfonie dziala do .... Pozdrowionka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 meoplus napisał(a): Mam 7650 i po pierwsze: Przy wysylaniu z telefonu na kompa nie ma problemu (wiec sprawdz wysylając czy ci dziala irda) najgorzej jest wyslac cos z kompa do komorki(ja musze przystawic bardzo blisko komorke. OGOLENIE Irda w tym TELEfonie dziala do .... Pozdrowionka 1300210[/snapback] tak to prawda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Dziuby napisał(a): Jak to pokazuje to musi działać 1300180[/snapback] mam takie cos, ale niestety nie mam ikonki na pasku zadan :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Mialem 7650 i irda bardzo dobrze sie sprawowala... Napisz czy masz irde pod MoBo czy USB Jeszcze mozesz miec wyl. funckje pokazania w trayu ze irda dziala... panel sterownia -> lacze bezprzewodowe -> wyswietl na pasku zadan ikone (...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meoplus Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Cytat Jeszcze mozesz miec wyl. funckje pokazania w trayu ze irda dziala... panel sterownia -> lacze bezprzewodowe -> wyswietl na pasku zadan ikone (...) powinna byc jeszcze dodatkowa ikonka w menu start lub na pulpicie i jak chcesz cos wyslac to musisz z niej skorzystac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 RoKFoR napisał(a): Mialem 7650 i irda bardzo dobrze sie sprawowala... Napisz czy masz irde pod MoBo czy USB Jeszcze mozesz miec wyl. funckje pokazania w trayu ze irda dziala... panel sterownia -> lacze bezprzewodowe -> wyswietl na pasku zadan ikone (...) 1300463[/snapback] mam pod mobo oczywisice, ze mam wlaczone pokazywanie ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 sprawdz z innym telefonem jak bedzie to samo, to bedzie oznaczac ze irda popsuta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalnici Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 tez mialem taki problem.Wystarczy w biosie jedna opcje zmienic i dziala.tez mam pod mobo.A zrob to tak: wejdz w bios,potem Integrated peripherals i wlacz opcje irda lub hpsir(zalezy od bios) potem skonfiguruj UART 2 mode: Ir funcion duplex- full,Tx,rx active-lo,hi(dla irda) lub dla hpsir -Ir funcion duplex- full,tx,rx inverting enable-no,yes. i wszystko.jezeli nie zrozumiales to zagadaj na moje gg 5760225 i chetnie Ci opowiem bardziej zrozumialym jezykiem.pozdro!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Nie jestem pewien czy ta plyta ma irda. Podobno ma BT wiec przez niego sie lacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 ja mam inny problem bo nie mam pojecia dlaczego gdy wlaczam jakis program od omorki nie znajduje komorki tzn sie wyskakuje oboj zegraa ze zostalo zabklokowane badz jest poza zasiegiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 pcmax, jaki telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abram Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Ja tez mam problem z irdą pod mobo. mam koma 3650 i irde taką małą niebieską z allegro. W biosie ustawiam następująco: UART mode [irDA] RxD, TxD Active [Lo,Hi] IR Transmission Delay [Enabled] UR2 Duplex Mode [Full] Use Ir Pins [iR-Rx2Tx2] Dioda w irdzie świeci jednostajnie, słyszalem ze ma świecic pulsacyjnie. Przy RxD, TxD jak ustawiam na [Lo,Lo] takze działa, na innych ustawieniach juz nie. Wie ktos moze jaka może być przyczyna??? bo mi juz rece opadają, siedze przy tym od godziny i nic... :mur: aha i mRouter odczytuje podczerwien jako niepodłączone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełQQ Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Siemka mam taki sam problem z płytą DFI lan party B z telefonem sony ericsson K500i. I jak ustawić w biosie bo w panelu sterowania mam ze poprawnie działa ipt. Ale nie wiem czy w biosie dobrze ?? A telefon to gdzie sie podstawia w DFI ??? prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 moja kom to nokia 6310 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełQQ Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 pcmax napisał(a): moja kom to nokia 6310 1331735[/snapback] no wiem ale może kotoś bedzie wiedział bo to jest problem zwiozany z ustawieniem kompa bo mi irda w telefonie na 100% gdziała . To ktoś wie jak ustawić : RxD, TxD Active-? IR Transmission Delay???? Onboard Paralled Part??? Parallel Part Mode ??? myśle w tych ustawieniach tkwi problem a telefon to prawie bez róznicy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełQQ Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Do pcmax Sprawdz u siebie w biosie czy masz podobne funkcjie co wyżej wypisałem ??/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 pcmax, 6310 wspolpracuje z oxygenem i pc suite, przez ikonke w trayu to wyslesz tylko wizytowke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawełQQ Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 O tutaj mam obrazek kawałek mojej płyty i musze podstawić tam gdzie jest napisane czy może jest inne miejsce ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 juz sobie poradzilem poszedlem to kompa obok z win 2000 i wsyztko cool! tak wiec pozostawia pytanie dlaczgeo xp blokuje irde tzn wykrywa ładnie ze jest 6310 i ze moge skopiowac dane ale jak odpalam wspomanine przez RoKFoR programy wyskakuje komunikacick przy zegarze windowsowskim ze zostalo odlaczone urzadzenie lub zostało zablokowane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...