marpan Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Witam, mam problem z DUAL Ramem mam płytę AN7 Abita płyta ma DUAL channel DDR 400, kupiłem 2 kości 256/400 i nie wiem czy działa DUAL chanel czy nie. Czy ktoś wie jak to można to sprawdzić? ewentualnie czy coś się włącza w BIOSIE żeby ten Dual działał? na płycie są 3 BANKI do kości niestety w instrukcji jest napisane że należy kości wkładać od banku 3 do 1 nic nie jest napisane jak należy umiścić kości przy DUALU, bardzo proszę o pomoc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 na epoksie i na gigabyte pisze przy uruchamianiu kompa dual chanel ble,ble, ble. kosc do 1 i 3 włóż Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grosikboss Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Musisz wsadzić kości pamięci w 1 i 3 banku przy włączeniu komputera pod procesorem pisze, że kości działają w DUALU. Jeśli nie zdążysz przeczytać ściągnij sobie program CPU-Z, w którym możesz to sprawdzić tak jak na załączonym zdjęciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpan Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 w programi który mi podesłałeś wyświetla się DUAL ale przy uruchamianiu pod prockiem jest nic nie jest napisane poza tym: Memory Frequency For DDR400 Specification Memory Frequency: DDR 333 Dodam tylko że procesor to ATHLON 2500+ Barton a kości które mam jedna jest KINGSTONA na czymś tam INFEON a druga jest no name też INFEON ( bo wcześniej miałem też kingstona tylko na Samsungu i nigdzie DUAL się nie wyświetlał tylko że nie miałem tego programiku CPU-Z) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Na płytach obsługujących dual sloty pamięci różnią się kolorami i jeśli włożyłeś pamięci do slotów o różnych kolorach to na pewno masz włączonego duala, a w Biosie się nic nie ustawia bo dual się włącza automatycznie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...