Skocz do zawartości
sobo05

Którego Laptopa Lepiej Kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

witam! no więc tak..chodzi o extremalne modele DELL'a a mianowicie XPS!porównać chcę tutaj starszą wersje z nową czyli XPS gen1 i XPS gen2. A oto specyfikacje:

XPSg1

Pentium 4 3,4 ghz HT

1gb ram dual channel 400mhz

60GB hdd 7200 rpm

Radeon 9800 pro 256mb

cena:1650$

XPSg2

Pentium M 2,0 ghz

1 gb ram dual channel 533mhz

60GB hdd 7200 rpm

GeForce 6800 ultra 256mb

cena:2450$

W zasadzie powiem tak..obydwa laptopy to totalne rzeźniki i ja sobie z tego zdaje sprawe

ale teraz mam pytanie..czy opłaca się płacić przeszło 800$ więcej żeby mieć GF6800 i ramy na 533mhz? bo to w zasadzie jedyne różnice..no nie licząc P4 i PM ale tutaj jak kto woli(ja sie nie przemieszczam zbyt często więc 2 godziny na baterii przy p4 mi wystarczy)Czy różnica w wydajności jest warta 800$? :-|design to kwestia gustu więc tego nie poruszam..chodzi mi tylko o Performance który i tu i tu wydaje się być extreme:) czekam na odp!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie będziesz go kupować ? bezpośrednio w stanach ? czy ściągać przez jakiś Polskich pośredników ? ... jedyne co w Dellu (tym modelu)martwi to to, że trzeba wykupić do niego PL gwarancje za około 1000zł, bo to model oferowany tylko w stanach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi