Saimek Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Z Wypowiedzi PBA i Chaosa widze ze jezeli szukam wydajnosci i wzglednej ciszy w sensie nie chce slyszec w nocy pyrkania a kompa mam ze 2,5-3m od lozka... to mam brac L30 czy L25? (tez wydajna a cichsza podobno)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Dodatkowo możesz zawisić pompkę jak Fredie Chopin - najlepiej na gumce - będzie idealne wytłumienie drgań pompki.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 ja sie sugerowalem wypowiedziami chaosa i mam pierdzacego buczka. widac model modelowi nierowny albo chaos jest przygluchy, wiec pewnie raczej to 1. chaos jeszcze jedno pytanie, mowiles ze crystal jest cichy, to bylo odnosnie 12V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Napewno nie ;) Nie jestem jego adwokatem, ale sadze ze mial na mysli 5V, bo na 12V to niezla wichura i szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek78 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Mam tę pomkpę jak w temacie - u mnie pracuje jako nezatapialna i ciągnie bloki na CPU i GPU szeregowo - jak nie wsadzę głowy pod biurko to nie wiem czy pracuje :) Przy okazji mam pytanko - chce dołożyć trzeci blok na NB. Jak to lączyć? 1. Bloki szeregowo - CPU Uriel - NB Abadon Lite - GPU Abadon Lite ver. 3 2. Bloki równolegle - CPU osobno a NB i GPU na drugim wężu szeregowo. 3. Woda do CPU a od niego jednym wężem do NB a drugim do GPU Który sposób polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fog Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Ja w zyciu innej pompki nie uzywalem ale szczerze polecam Atmana AT 305. Spelnil on moje oczekiwania w 200% Jest wydajny ma 1200 l/h i 1,6 m a przy tym jest u mnie kompletnie nieslyszalny nawet z 20cm. Jest przerobiony na niezatapialna i lezy tylko na 2 gabeczkach kuchennych :) I do tego ta cena... ja dalem 36zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Ja w zyciu innej pompki nie uzywalem ale szczerze polecam Atmana AT 305. Spelnil on moje oczekiwania w 200% Jest wydajny ma 1200 l/h i 1,6 m a przy tym jest u mnie kompletnie nieslyszalny nawet z 20cm. Jest przerobiony na niezatapialna i lezy tylko na 2 gabeczkach kuchennych :) I do tego ta cena... ja dalem 36zl. 1323682[/snapback] 2ocm - powiedz moza jak sie zachowuje jak wylaczysz kompa w nocy i masz zamkniete okno i kladziesz sie spac a nie po prowrocie z dicho albo zaraz po wejscu do pokoju , jak by te pompki mialy lozyskowany wirniki moze by bylo lepiej btw wlanie wieszanie i takie tam zabawy moga nie dawac rezultatow bo pompka ma wieksz pole do popisu - moze sie bardziej kolysac na boki co do wyciszania najczesciej wlasnie stosuje sie "sztywne" polaczenia z elementami pozwalacjacymi na min ruch (gumki) Edytowane 12 Marca 2005 przez Linoge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 to zmień wirnik - mój jest grzeczniutki a mam L30 1302328[/snapback] Gdzie kupic wirnik? Mój L20 zaczal ostatnio budzec i brzęczec. To chyba od temp, bo w ukladzie jest blisko 35 stopni..., no i od tego, ze chodzi 24/7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Albo na gware próbowac... :> Albo... w aquastylu... allegro... nick... klaudia01 chyba... albo jakoś tak... L30 ostanio sprzedawali... gadałem z gosciem... wirnik za ~ 30zł.. mój L30 też buczy... i to głośno... nawet bardzo... krzywy wirnik :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) klaudia01 ... Aquastyl "wkrótce"... Gwarancje narazie odpuszcze sobie. Nie lubie czekac 3-4 tygodnie na sprzęt. Zwłaszcza, że komputer jest uzywany nie tylko przeze mnie i musi być sprawny cały czas. Czyli z tego co widze narazie pozostane z brzęczącym L20. Coraz czesciej mysle nad zmiana wc na wydajne ac... ale to tak po cichu. Edit Zeby nie bylo ze sam OT, to powiem, ze przed L20 mialem wlasnie MJ1000. Zmienilem, bo byla glosna bardzo, a mialem na nią kupca, ktoremu na ciszy nie zalezalo. Chociaz musze przyznac, ze na poczatku byla cicha. A moze to taka mania ciszy... Po zmianie AC na WC bylem wniebowzięty, a teraz to bardzo przeszkadza mi nawet dysk, ktory i tak sam w sobie jest cichy. Edytowane 13 Marca 2005 przez fipa15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Stronka ok.... ale gościu nie ten :D Chyba, że ktoś pomyliłby "najseksowniejszą bluzeczke" z pompką :lol: Gościu miał nick "klaudia" coś... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Nie śmiej sie Świder, jak pisałem posta ona nie miala nic w aukcjach... W takim rzie pewnie chodziło Ci o tę osobe. Napisze maila, moze bedzie miec do L20 wirnik. Zobaczymy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Tak... o tą ;) Ostatnio dzwoniłem do gościa... mówił, ze za 28zł sam dostaje... za ile pyli normalnie... nie wiem... pytaj... zobaczymy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...