cudaczek Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Kupilem Athlona mobile dokladnie tego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=42352090 i mam z nim kilka problemow mianowicie pierwszy główny to za cholere nie chce ruszyc przy FSB 200 , dawalem mu nawet napiecie 2,1v, proc powinnien chodzic na 1,45 ale mi plyta ustawia domyslnie 1,55. Nastepny problem mam z mnoznikiem nie da sie go zmienic w biosie ani Drut-Mod nie dziala probowalem zmniejszyc na 10. Moj konfig: Mobo MSI KT6V LSR Zasilacz Huntkey BS 3000 Whisper wczesniej mi ciagnal 1700 na FSB 220mhz Grafa Radek Abit u-guru 9550@480/700 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudaczek Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Moze do Mobila jest inny Drut-mod?? Help Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 (edytowane) o ile sie nie myle mnoznik w mobilach mozesz zmieniac tylko w winie cbu itd btw ze jest mobile to nie znaczy ze jest master of oc ;] "podkreciłem jeden procesor i spokojnie bez żadnych zwisów chodzi jako ATHLON 2700XP !" ale mi wielkie osiagniecie moj thorton tez tak potrfi podobnie jak polowa jaka wyszla na swiat ;] Edytowane 28 Lutego 2005 przez Linoge Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 witam mam od tego samego proca od goscia z allegro proca i: proc sie kreci do 2324 MHz 10,5*221 vcore 1,95 zacholere wiecej nie pojdzie mowie (oczywiscie o wyzszym mnozniku) temp 44 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudaczek Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Skoro to mobile to ma odblokowany mnożnik!!! Płyta podaje mu domyślnie 1,55V bo mobile mają inaczej kodowane napięcia i standardowe płyty tego nie rozpoznają! A co kręcenia, nikt przecież nie daje gwarancji, że procek ma się kręcić tyle i tyle. Dziwne tylko, że mnożnika nie możesz zmienić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudaczek Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Dzisiaj sprobje jeszcze raz drut-moda, bo w biosie za zadne skarby niechce sie zmienic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cudaczek Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Sciagnalem program Cpumsr i tam idzie zmienic mnoznik. Niektore programy miedzy innymi Core Center (program MSI do zmiany Fsb itp.) pokazuja zmieniony mnoznik i odpowiednio zwiekszone FSB. Np. jezeli ustawie w biosie mnoznik 10 a Fsb 100 to program mi pokazuje 10x 125mhz, a jest 12,5 x 100mhz, czyli program pokazuje zawyzone Fsb i mnoznik taki jaki usatwilem. :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 cos widze ze Ty za bardzo nie umiesz czytac ale to sie zdarza .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes_s Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 mam tego procka... u mnie też coś bardzo słabo się kręci... na 1.66 jest tylko 2070!!!! a przy 1.85 idzie już 2300, ale chłodzenie do [gluteus maximus]! więc bynajmniej mój potrzebuje wysokiego napięcia!! a mnożnik udało mi się zmienić tylko przez odpowiednie malowanie L6! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 hehe Dobrze ze nie kupilem tego procka <_< Bo tez nosilem sie z zamiarem jego kupna ... (allegro) natomiast kupilem 1700xp z gwar dobrego O/C 2300 to :lol: moj 1700xp robi na 1,625 v , a na 1,85-75 to 2500 mhz Nie jest to moze KIng O/C ale za te pieniadze chyba i tak nic lepszego bym nie dostal :sad: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 hehe Dobrze ze nie kupilem tego procka <_< Bo tez nosilem sie z zamiarem jego kupna ... (allegro) natomiast kupilem 1700xp z gwar dobrego O/C 2300 to :lol: moj 1700xp robi na 1,625 v , a na 1,85-75 to 2500 mhz Nie jest to moze KIng O/C ale za te pieniadze chyba i tak nic lepszego bym nie dostal :sad: 1307813[/snapback] z opisu widac te 2300 lub 2500 MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 a widzisz co na dole pod configiem pisze ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia_PL Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Kupilem Athlona mobile dokladnie tego 1303520[/snapback] Czesc :-) Kupilem tego samego proca od tego samego czlowieka, mecze sie z nim od wczoraj, teraz chodzi na 9,5*249 (2365) 1,45@1,95v. Przy mnozniku bodajze 11, wyciagal max 210FSB. Procek daje rade, chociaz nie jestem az tak zadowolony jak sie spodziewalem ;) Postaram sie go jeszcze pomeczyc i przeprowadze mu pozadny test stabilnosci dzisiaj (przyszedl wczoraj poczta) jak odbiore nowe ramki 500 :) Pozdrawiam i zycze udanej walki... bo mysle, ze to nie wina procka ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...