Gość Kyniek Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Właśnie ostatnio się zastanawiałem czy Płyn UV by się nie gryzł z różnymi substancjami np. - denaturat (mój ulubiony) z wodą... - płyn chłodniczy - np. texaco antifreeze(ładny niebieski kolorek,inhibitor i sensowne temp. zamarzania) - z Copalem? producent przestrzega ponoć z łączeniem z innymi substancjami... oprócz tych filozoficznych pytań.... jakie są wasze doświadczenia z płynem UV - na co warto zwrócić uwagę... ? co polecacie... czy inhibitor jest aż tak potrzebny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikos_Wariat Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 ja dzisiej testowalem z plyten uv ten texaco , i dzialo co prawda tylko w bloku i rezeruwarze bo weze mam eheim i przez nie nie bardzo cokolowiek widac. Pozdrawiam Nikos Wariat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 jakie są wasze doświadczenia z płynem UV - na co warto zwrócić uwagę... ? 1304208[/snapback] najbardziej na to zeby go nie wlewac bo na nic nie jest potrzebny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Hmmm mnie kusi wlać texaco ale dziadostwo drogie... orientuje sie ktoś w jakich proporcjach trzeba zmieszać wodę i spiryt by nie zamarzło przy ok. -30C?? słyszałem pogłoski że wódka nie zamarza przy -20C... samego spirytu nie chce dawać bo Hmmm trochę wydajność siądzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 to przejdz sie z flaszka przed brame i potestuj, kiedy jej bedize zimno a tobie goraco:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 to przejdz sie z flaszka przed brame i potestuj, kiedy jej bedize zimno a tobie goraco:] 1309382[/snapback] Jakoś nie mam ochoty :? - może ty byś się tym zajął?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 czysty spiryt to temp zamarzania -60C jezeli mnie pamiec nie myli a moze tak borygo - dostepne w 3 kolorach petrygo - niestety tylko niebieskie plyn z Jedynka w Carrefour - niestety tylko zielony i to jakis blady - ale dziala w samochodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Trochę cię myli pamięć.... ale nie wiele -86C to temp zamarzania spirytu... ale wiesz... ja chyba pójdę na łatwiznę i zastosuję stary sprawdzony sposób - demineralka + denat + UV(ewentualnie bo już tak mnie myśl o UV nie podnieca jak wcześniej :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 nie wiem jak tam UV i denat ,ale cos mi sie wydaje ze to wyblaknie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 borygo nie polecam bo przy -20 to zadna pompka nim niezamieli właśnie szykam czegos co nie jest tak geste rak borygo wiec wybór nie duzy spiryt płyn do spryskiwaczy chodzi o to aby atman 306 dał sobie z tym rade i woda toczyła sie chociaz połową srednicy weza 9mm wew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Ja już zdecydowałem :) Texaco Antifreeze Coolant - oprócz tego że zawiera inhibitory, ma lepsze właściwości odbierania ciepła niż woda to do -70 możesz czuć się bezpieczny ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadrysek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Ja już zdecydowałem :) Texaco Antifreeze Coolant - oprócz tego że zawiera inhibitory, ma lepsze właściwości odbierania ciepła niż woda to do -70 możesz czuć się bezpieczny ;) 1348712[/snapback] wiela ten wynalazek czeszczy? póki co myślałem o demineralce + dentka (w samochodzie do spryskiwacza mam miksa z dentką i jest rewelacja hehe) :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donulung Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Taki płyn przy -30* też raczej zrobi się deczko gęstawy. Ciekawe co na to pompka? Pewnie przydały by się też bloczki o małych oporach. Zastanawia mnie najbardziej jak właściwie masz zamiar uzyskać te -30* :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Nie bój żaby donulung ;) może i do -40C zejdę ale najpierw muszę poządnie zaizolować węże i resztę.... ale myślę że jak się zmiesza Texaco z wodą 3:7 - takok. -30 wytrzyma to nadal będzie dość rzadkie do tej pory stosowałem denaturat bezbawny i demineralkę zaletą Texaco jest to że to nie paruje - możesz zostawić na cały dzień krobplę na słońcu i ci nie wyschnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 bedziesz klnol na to texaco jeszcze ze nie paruje, zobaczysz ja mam swoje zdanie: tylko alkohol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Czy jest coś o texaco czego nie wiem?? teraz używam demineralka + spiryt(denat) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kyniek Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 bedziesz klnol na to texaco jeszcze ze nie paruje, zobaczysz ja mam swoje zdanie: tylko alkohol 1349456[/snapback] Dlaczego będę klął Texaco???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...