Skocz do zawartości
mos84

Jak Wysłać Pieniądze Do Usa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam kumpla w USA i chce mu wysłąć kaske żeby kupił mi jakies podzespoly. Jak moge mu ją wyslac?? Mam konta w Inteligo i mBanku ale tam nie da sie robic przelewów za granice. Kumpel ma konto w banku. Podobno moge wysłać jakiś czek czy cos ?? zna sie ktos na tym??

Acha i moze ktos je jak potem wysłac ten towar tanio i szybko do Poski żby nie płacic cła.???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Cherry_Coke

wyslij mu Western Union...

da sie robic z mbanku przelewy za granice ale trzeba doplacac tylko nie jestem na 100% pewny zadzwon pod infolinie i sie spytaj;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyslij mu Western Union...

da sie robic z mbanku przelewy za granice ale trzeba doplacac tylko nie jestem na 100% pewny zadzwon pod infolinie i sie spytaj;)

1304263[/snapback]

a co to western union ??? w mbanku sie nie da - pytalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po 1. WE pobiera spore oplaty za przesylanie kasy.

Po 2. temat byl juz poruszany co najmniej 2 razy (raz ja zakladalem, drugi raz sie wypowiadalem...)

Zeby nie bylo, ze utrudniam zycie ludziom i jestem niezyczliwy, to cos podpowiem ;)

Proponuje wybrac sie do PKO i spytac sie o prowizje. Ja placilem (w Kredyt Banku) 0.25% kwoty wplacanej (ale nie mniej niz 35zl i nie wiecej niz 350zl) plus ew. oplaty banku w Stanach.

No i do tego przydalby sie numer SWIFT (tak sie to chyba pisze) czyli miedzynarodowy identyfikator banku.

To tyle, po wiecej odsylam do innych topic'ow na forum ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i do tego przydalby sie numer SWIFT (tak sie to chyba pisze) czyli

1307466[/snapback]

Ten numer w stanach nazywa sie routing number.

Mozesz zrobic inaczej jak masz np karte do bankomatow Visa MasterCRD czy inna

mozesz na nia kupowac na nie prawdopodobnie na calym swiecie wszedzie gdzie te karty sa chonorowane. Sprobuj zrobic cos takiego:

Dowiedz sie gdzie mieszka kumpel adres i wogole.

Nastepnie wejdz na stronke jakiegos sklepu internetowego (najtaniej i najwiekszy wybor bo tak w sklepie kupowac to nieporozumienie jest bo nie ma tego co chesz kupic zazwyczaj). Wybierz co kupic wpisz dane karty a jako billing adres wpisz adres kumpla. Jezeli nie przejdzie to sprobuj tak samo zrobic ale zamiast karty bankomatowej uzyj karty "przedplacanej". Nie wiem na 100 % czy w polsce jest mozliwosc dostania takowej ale popytaj.

Co do wysylki to ja wszystko wysylam przez DOME'e ( taka firma wysylkowa").

Jak dotad nic mi nie zginelo. A jak ominac clo to juz mila pani z tej firmy bardzo chetnie CI wytlumaczy.

Edytowane przez _Borys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi