TanneR Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Kiedy kupiłem komputer miałem zaistalowany jakiś dziwny cooler Titana chyba (bo tak na nim pisało). W każdym razie był beznadziejny i bardzo głośny. Na moim procu (nie podkręconym wszystko na default) miałem w lato 58 C.!!!!!!!!!! Potem miałem jakiegoś Spirea który też szałowy nie był... Ale nie ważne. Teraz mam także nie podkręcony proc czyli 100 x 8,5 850MHz no i nie dawno kupiłem sobie do niego Cooler Titana D5TB ver.4 z zapinką na 3 zaczepy :))) A dzisiaj rano zdjąłem stary cooler wyczyściłem proc od starej pasty dałem nową (srebrną od Titana) założyłem Cooper Shima XP, no i cooler oczywiście... Włączyłem kompa i po pólgodzinnym graniu (naprawdę ostro) w Unreal Tournament sprawdziłem temperaturę. Miałem 41-42 C :) Potem wyłączyłem grę i zostawiłem włączony komp, po 15 minutach przyszedłem z powrotem i sprawdziłem temperaturę wynosiła 39C :))))))))))))) Co myślicie o tej temperaturze ??? A cha napięcie ustawione na 1,6 czyli default ale płyta pokazuje 1,57-1,58V ,a VIO równo 3,33V, tem otoczenia 19C... Więc jak What do you thing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 Jak na Durnia to duzo szegolnie ze nie jest krecony. Przy tej temp otoczenia to IMHO 35C po graniu to niezly wynik 30-32 w spoczynku. Ja mam teraz D1200@1333 i jakiegos coolermastera standardowe napiecie i temp 38C w spoczynku 43C po graniu :twisted: Zaraz zmieniam siga :P Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 U mnie przy zmodyfikowanej budzie 3x 92x92 Sunony ( 2 wyciagaja i jeden wieje bezposrednio na proca) przy tym co w sigu mam od 38 do 43 ale w pokojach w akademiku jest strasznie goraco :( aha i round cables ( dziewczyna mi wycinala , mi sie za bardzo lapy trzesa: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 19 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2002 BTW wentle chodza na 5V przy 9V sa juz denerwujace a nie wiem kto by usiedzial nonstop przy 12V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...