Skocz do zawartości
Drozda

Problem Z Abitem Nf7-sl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ! A więc tak, komp sobie działał od conajmniej od dwóch tygodni, na ustawieniu 8x220Mhz (co dawało 1844Mhz) Wszystko było super stabilnie aż do dziś :( Wyciągnełem procesor w celu sprawdzeniu jego numerów itp, po tym zabiegu na tych ustawieniach komp sie co jakiś czas mi resetuje :( Niewiem wogóle co jest, zwiększanie napięć niepomaga, obniżanie taktowania w sumie też nie :( (Może to coś wyjaśni : Zrobiłem te 2 tygodnie temu drut moda, na FSB Sense.I może jak tego proca ruszałem to coś tam sie poluzowało ?? ) Odrazu mówie że zasilacz daje sobie jakoś rade, napięcia miernikiem mierzone były i są OK. Win XP SP1 a reszta to co w podpisie. Timingi pamięci : 2,5 3 3 11, bios Abita standardowy. Prosze o pomoc, z góry dziękuje :) A i proc sie raczej nie przegrzewa, siedzi na nim Pentagram Freezone AlCu. Prime,Mem test, Super PI, żadnych błędów

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro sądziesz że coś nie tak z drutmodem to rozbierz jeszcze raz. Swoją drogą dziwne że przechodzi stress-testy bez problemu a się wiesza. Spróbuj zaobserwować czy te zwiechy mają jakiś wspólny mianownik. Może jakaś aplikacja w tle nagle coś zaczyna mielić, musisz pokombinować. I sprawdź w Podglądzie zdarzeń, może akurat winda pokazuje jakieś błędy. Narazie tyle.

OT. Jest topic o NF7 i raczej tam powinieneś napisać.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam. Więc chyba doszedłem do sedna sprawy, otóż wyłączyłem w systemie opcje że wrazie błędu krytycznego ponownie uruchamia kompa, i odrazu o tym miałem Blue Screena, jakiś plik powoduje ten błąd. Zrobie format, wgram ponownie winde i zobacze czy tak będzie sie dziać dalej. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...