artudi2 Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Witam. Taki problem: podczas pisania nagle zniknął mi obraz, jakby się zepsuł monitor (komputer ciągle chodził, nie wyłączył się ani nie zresetował). Zmieniłem jednak monitor i ciągle nic - zasilanie się włącza, ale bios już nie startuje, żadnych literek nie ma, nie działa światełko numlock w klawiaturze. Oto co już robiłem: zresetowałem CMOS, zmieniłem baterię :blink:, odłączyłem dyski, sprawdziłem wentylatory. Wcześniej miał już takie objawy, że nie włączał się po przejściu w stan oczekiwania, ale wtedy restart pomagał, teraz więc wygląda jakby już pozostał w tym stanie oczekiwania. Komputer ma 3 lata, nic w nim ostatnio nie ruszałem. Czy ma ktoś może radę? Dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 chyba kostka biosu sie wymazała. stestuj płytke gdzies indziej. Jezeli nie ruszy.. dwie opcje.. płyta walneła lub jak juz wspomnialem - bios sie wymazał. Lepiej jakby było to drugie, bo w dobrym sklepie zrobią ci to za około 20-30zł. (bynajmniej kiedys w SLC w Olsztynie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 spytam się tak jaki komp wszystkie części Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...