Hunter166 Opublikowano 3 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2005 Piszcie tu jakich uzywacie programow do obroki fotografi i grafiki:)Bo moje doswiadzczenia sa strasznie male w tej dziedzinie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Adobe Photoshop !! a takze Corel Photopaint, Jasc Paint Shop Pro i GIMP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majestic-8192 Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 no ja uznaje ino corela. moje wypociny mozna poogladac w topicu "grafika i tapety" czy jakos tak... robie to w c9, mam corela12, ale jakos cos nie moge sie przestawic:/ no i efektow jakos mniej:/ nie wiecie skad i jak mozna sciagnac jakies nowe efekciki pod corela?? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo_vir Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Tylko Photoshop Ewentualnie GIMP na [brzydkie określenie na linuksa]u ... a do wektorow Adobe Illustrator ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Win: Photoshop Lin: GIMP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Jesli ma to byc profesionalna oborobka : Photoshop - na pewno nie bedzie ci zal tych 4 tysiakow :] Dobrze jest tez kupic sobie odpowiednia ksiazeczke i przysiasc zeby nie bylo sytuacji podobnej do tej z Officem gdzie wiekszosc ludzi pisze pod nim prosciutkie teksty do ktorych wystarczylby Wordpad.. Na wlasny uzytek lepiej moim zdaniem ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> Paint Shop Pro - jest po prostu tanszy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Picture Publisher (wersje 7-10). Można to samo, co w PS, a jest lżejszy, łatwiejszy i tańszy (7, 8 - darmowe). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Picture Publisher (wersje 7-10). Można to samo, co w PS, a jest lżejszy, łatwiejszy i tańszy (7, 8 - darmowe). 1311257[/snapback] Czy ma narzedzie odpowiadajace photoshopowemu Healing Brush Tool lub Patch Tool ? Czy mozna tworzyć w nim zadania (actions) lub cos co temu odpowiada ? Czy mozna wykonac wlasciwie dowolne operacje na dowolnej liczbie plikow ? (automatyzacja, np. pomniejszenie, wyostrzenie, poprawa kolorow na 100 zdjeciach) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Można tworzyć makra, można pracować w trybie wsadowym. Jeśli chodzi o pierwsze pytanie, to nie kojarzę za bardzo (PS miałem wersję pl). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Corel / Gimp / IrfanView (raczej w takiej kolejności). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Photoshop ;) Zapraszam na strone i Tam Virtual Tuning :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A jakis programik za darmo??Co polecili byscie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Za darmo ja nadal polecam Picture Publishera wersję 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ja osobiście używam do obróbki zdjęć z mojego Jenoptika kilku programów: Podstawy: 1. iPhoto Plus 2. MGI PhotoSuite oraz wielu, wielu drobnych programików freeware, np. do zmiany formatu czy jednego atrybutu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 A jakis programik za darmo??Co polecili byscie?? 1312658[/snapback] Gimp / Gimp for windows. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) -Paint Shop Pro -IrfanView -PhotoMeister 2 ..w pierwszym bawie sie fotkami - bardzo szybki i intuicyjny w stosunku do konkurencji a przy tym nie ustepuje mozliwosciami. w drugim ogladam wszystkie fotki i obrazki, a tym trzecim zrzucam z aparatu i wprowadzam pierwsze poprawki. PhotoMeister jakis czas temu dodawali do Entera w prawie pełnej wersji. prawie poniewaz kilka mniej waznych fcji jest zablokowanych (tworzenie wygaszacza, batcha czy bezposrednie wypalanie). dlugo szukalem takiego programu ktory pozwoli mi latwo i szybko katalogowac fotki przy zrzucie i bedzie przy tym ladnie zmienial ich nazwy. moj pstryk stale numeruje fotki na karcie od nowa wiec pojawial sie problem powtarzajacych sie nazw, a tu supcio: nazywam jak chce, datuje, numeruje i tworze sobie odrazu osobny folder a wszystko to zabiera mi kilka klikniec w Import Wizard. dodatkowo programik fantastycznie poprawia fotki przy uzyciu filtra xe847 - efekt jest piorunujacy, szczegolnie w przypadku slabo oswietlonych obiektow i fotek przy sztucznym swietle. oczywiscie poprawki typu rotacje, pomniejszanie itd. mozna wykonac automatycznie na dowolnie wyselekcjonowanej grupie fotek. naprawde polecam ten programik. btw. ktos pamieta moze czy PSP pojawial sie w jakiejs prasie w pelnej starszej odslonie? wiem ze w ktoryms starszym chipie byla wersja 4.15 ale zabawa zaczyna sie dopiero od wersji 5/6 :cry: Edytowane 13 Marca 2005 przez dymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 oczywiscie fotosklep... od wersji 5 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...