Maniakalny Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Witam! Szukałem na forum ale nic nie znalazłem. Mam płytę MSI-6337 v3.0 pro (posiada standardowy bios) Problem w tym ze zainstalowałem ogniwo peltiera i czujnik nie wskazuje mi ujemnych temperatur Zamiast temperatury 0*C i mniejszej pokazuje NA. Czy zainstalowanie nowego biosiu rozwiąze ten problem. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Mozesz sprobowac z nowym biosem, ale nie wiadomo czy sam czujnik moze pokazywac 0 i mniej stopni. Najlepiej kup jakis zwykly czujnik ciepla i nim mierze temperature. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Jesli zainstalowanie nowego biosu nie pomoze, czy da sie wlutowac inny czujnik w płytę??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 raczej nie, bo co to da jak bios nie bedzie wyswietla :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szala Opublikowano 4 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2005 Poprostu bios nie obsluguje minusowych temp. i koniec... kup sobie jakis inny ale bo dla mnie i tak te czujniki co sa w plytach to co najwyzej wyniki orientacyjne daja wiec walic je :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 moj typ czujnika to WINBOND W83627HF (ISA 290H) szukalem o nich googlach ale nic nie bylo na ten temat jaki ma zakres temperatur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Sciagnij moze: ftp://aiedownload.intel.com/df-support/37..._HD_5C_rev5.EXE INTEL Winbond Hardware Doctor 2.0 Ten Winbond obsluguje temperatury do -55 stopni z tego co widze: http://www.winbond.com/PDF/sheet/w83627hf.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...