Skocz do zawartości
Gość Cherry_Coke

Nowe Wc Od Cpc!

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Cherry_Coke

Ukazal sie nowy zestaw-WC prosto od Polskiego lidera w tej dziedzinie firmy CPC! :mrgreen:

do wyboru mamy 2 opcje:

Wersja super edyszyn z pozlacanymi blokami! - http://www.cpc.pl/water9.php

Wersja bez bloczkow;( ale za to 100 tansza... - http://www.cpc.pl/water10.php

ciekawostka techniczna - wg cpc to urzadzenie uciagnie 10bloczkow:)

Czysh by Polska odpowiedz na CM - Aquagate;)?

ps. moze mi dadza 1 takie za reklame;D

ps2. pewnie moj wiatrak jest 2x wydajniejszy niz to pseudo compact-wc:)

Edytowane przez Cherry_Coke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skoro istnieja i produkuja to raczej tak ...

1311269[/snapback]

ej letrev(i reszta ludzi co pluje na cpc) moze tak zanim cos napiszesz to poczytaj troche... bo ja mam cpc w domu tu masz link do mich osiagow z cpc http://republika.pl/bsy/wynik.jpg (wszystko orginalne tylko chlodnica dolozona + 2x 12x12 witraki )

(dodam tylko ze byl to tylko epox 8rda3i i tylko pamieci NO-NAME v-data, i zazsilka szef 360 tak juz z[ciach!]a ze zaapodaje na 12v 11,5v -bez obciazenia ) i za 99 zl mam takie h. chlodzenie od cpc ze jade sobie normalnie 2600mhz z 40 stopni(stress)..........

nie pisze tego zeby wywolac wojne...poprostu takie lamerski wypowiedzi..........a nawet tego nowego cpc nie mieliscie w reku..........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko że ty masz do tego chłodnice, a normalnie nie ma...ale sie mylisz miałem w ręku kiedyś to i sama konstrukcja jest jak dla mnie badziewna, a ten zbiorniczek wyrównaczy i te metry rurek...szkoda gadać...zarzuć FSB 250 to wtedy pogadamy o przydatności CPC...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko że ty masz do tego chłodnice, a normalnie nie ma...ale sie mylisz miałem w ręku kiedyś to i sama konstrukcja jest jak dla mnie badziewna, a ten zbiorniczek wyrównaczy i te metry rurek...szkoda gadać...zarzuć FSB 250 to wtedy pogadamy o przydatności CPC...

1312740[/snapback]

dobra umowa stoi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1312740[/snapback]

a co ma do tego fsb

fsb250 to ten epox nie pojdzie ,wiec niedomagania plyty sa wyznacznikiem wydajnosci CPC ?? :blink: :lol:

2600MHz na 1.95v i ile? 40C - nie wierze ,plyta klamie ,albo chlodnica na podworku jest

jak jeszcze uzywalem CPC to mialem 50C na 2300MHz na 2.02v - nagrzewnica od fiata125p i wiatrak 120x120 30W - powiew czuc na pół pokoju

i jako ze 8kha+,KD7-E i Infinity maja rozrzut temp ok. 1C to moje pomiary uznaje za wlasciwe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co ma do tego fsb

fsb250 to ten epox nie pojdzie ,wiec niedomagania plyty sa wyznacznikiem wydajnosci CPC ?? :blink: :lol:

2600MHz na 1.95v i ile? 40C - nie wierze ,plyta klamie ,albo chlodnica na podworku jest

jak jeszcze uzywalem CPC to mialem 50C na 2300MHz na 2.02v - nagrzewnica od fiata125p i wiatrak 120x120 30W - powiew czuc na pół pokoju

i jako ze 8kha+,KD7-E i Infinity maja rozrzut temp ok. 1C to moje pomiary uznaje za wlasciwe

1327785[/snapback]

16m super pi przy otwartym oknie komp stoi ponad 4 metry od okna, chlodnica od mitsuma ponad 3 kilo zywej miedzi , 4x120mmx120mm na chlodnicy , 1x120 na bloku nadmuch , to sa ustawienia do bicia rekordow , normalnie jachalem na cpc na 1,85v 200x12,5=2500mhz do 48stopni po np 4 godzinach grania w cos w style c&c generals albo hl2(okno zamkniete koaloryfer w pokoju na maxa) , jak ty dajesz ponad 2V i masz nagrzewnice od fiata 125+1wiatrak to masz 50 stopni w "prezencie" to sie nie dziw ze tak masz!! , pozatym ja mam mobila ktory ciagnie 2ghz na 1,45v (10x200),

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abaddon+ ochlon bo gadasz bzdury takie ze az sie noz w kieszenie otwiera ...

po pierwsze nie wciskaj ludziom kitu

po 2 to jezeli chcesz mi wcisnac ze masz 40C przy 1.85V z wezykami o srednicy wewnetrznej max 9mm (a pewnie i nie to) pompka pompujaca 300l/h to fajnie masz ...

CPC JEST GOWNIANE USWIADOM TO SOBIE... to wodne z rodzaju tych ,które obok takiego moze kiedys lezalo na polce sklepowej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gratuluje wypowiedzi mysle ze duzo wniosla i zostanie na dlugo zapamietana!

dla twojej informacji lamo to mam pompke 1200l/h (pisalem wczesniej ze mam zmodyfikowne cpc) ale ty wogule nie przeczytales mojego postu poprostu zobaczyles napis cpc i urodzilo ci sie w glowie te kilka elokwentnych zdan............

po 2 to jezeli chcesz mi wcisnac ze masz 40C przy 1.85V z wezykami o srednicy wewnetrznej max 9mm (a pewnie i nie to) pompka pompujaca 300l/h to fajnie masz ...

CPC JEST GOWNIANE USWIADOM TO SOBIE... to wodne z rodzaju tych ,które obok takiego moze kiedys lezalo na polce sklepowej...

1364252[/snapback]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1364252[/snapback]

Akurat tutaj letrev palnąłeś gafe bo do dobrego Wc spokojnie węże 8mm wystarczą i nie ma to wpłytu na wydajność z porównaniu np do 12/16...tylko w naszym pieknym kraju to by od razu węże ogrodowe walili do wc...

Natomiast co do cpc to ono ma jakieś słomki o ile sie nie myle 5mm i nawet jak temperaturki są jakieś znośne to jak by sobie kolega milosnik marki kupił np. takiego frosta2silim za 99zl do tego wziął normalne węże i myśle ,że tak z 8-10stopni zjechał na procku bez problemu...

A z tymi 40stopniami to też mysle,że płyta przekłamuje...

Edytowane przez 99tomcat

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam że firma CPC robi naprawdę bardzo dobre zestawy chłodzenia wodnego. Sam mam ich zestaw i jestem bardzo z niego zadowolony, swoim kolegą też poleciłem i są zadowoleni, a są zapalnymi overclockerami jak ja. CPC to naprawdę światowa marka którą może konkurować ze światowymi produktami przy niskiej cenie.

Jeszcze raz polecam.

Edytowane przez cavarr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja uważam że firma CPC robi naprawdę bardzo dobre zestawy chłodzenia wodnego. Sam mam ich zestaw i jestem bardzo z niego zadowolony, swoim kolegą też poleciłem i są zadowoleni, a są zapalnymi overclockerami jak ja. CPC to naprawdę światowa marka którą może konkurować ze światowymi produktami przy niskiej cenie.

Jeszcze raz polecam.

1384075[/snapback]

No ludzie, co nikt mi nie pojechał po rodzinie, za wypisywanie takich bredni, no forum spada na psy. Takie głupoty wypisuje, a tu cisza. Nikt się nie dał nabrać. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Amd_Powered

cpc moze i by bylo dobre gdyby nie katowali od paru lat tego samego... zamiast uczyc sie na bledach i poprawiac to co do dup*y to oni licza na latwa kase i spawaja bloczki z superturbo rurkami w srodku :lol:

Edytowane przez Amd_Powered

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cpc moze i by bylo dobre gdyby nie katowali od paru lat tego samego... zamiast uczyc sie na bledach i poprawiac to co do dup*y to oni licza na latwa kase i spawaja bloczki z superturbo rurkami w srodku :lol:

1384616[/snapback]

CPC sprawdza sie na celku 600Mhz ale dalej to już porażka:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi