koparka Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 (edytowane) Siema, ostatnio cos mi sie niedobrego stalo z routerem D-Link DSL-502T. Poprzednio wszytko mi dzialalo poprawnie :rolleyes: ale nagle popsul sie net (router sie ZDekonfikurowal). Ustawilem tam od nowa IP i wszystko zdawalo sie byc ok. Niestety jak teraz chce na niego wejsc (chocby po to, aby przekierowac sobie porty) poprzez IP wystepuje problem. Niby okienko logowania sie pokazuje i niby tez :wink: moge sie porawnie zalogowac. Tak wiec w czym problem? A wiec... po zalogowaniu nagle pada siec, a kiedy wchodze na jakas opcje, nie kazda, ale np. przekierwowywanie portow to zamiast pokazywac sie okienko z portami wychodzi mi spowrotem do okna logowania :mur: Oczywiscie w tym momencie cala siec jest juz "padnieta" i musze router restartowac (podejsc do niego i odlaczyc na chwile mu powera). Czasmi tez zamiast wychodzic do okienka logowania po prostu zrywa mi polaczenie z routerem. Wiecie moze co sie stalo? Czy jest to jakis bald konfiguracji, czy tez awaria routera? Reklamowac to (chociaz nie bardzo mi to sie widzi gdyz nie bede mial mojego ulubionego medium przez dlugi czas)? Aha, jak juz sobie pisze to moze zadam male pytanie (proste): mam w sieci narazie tylko 2 komputery, przy czym drugi korzytsa tylko z podstawowych rzeczy (net, email) wiec sobie przekierowuje fajne :razz: porty na mojego. I teraz.... Czy jesli przekiruje wszystkie porty na mojego kompa to tamten bedzie mial internet zablokowany? Z gory dzieki Edytowane 7 Marca 2005 przez koparka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 7 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2005 pffff.... odp chociaz na 2 krotkie pytanie PLZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...