Skocz do zawartości
koparka

Co Moze Byc Nie Tak?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

ostatnio cos mi sie niedobrego stalo z routerem D-Link DSL-502T. Poprzednio wszytko mi dzialalo poprawnie :rolleyes:

ale nagle popsul sie net (router sie ZDekonfikurowal). Ustawilem tam od nowa IP i wszystko zdawalo sie byc ok.

Niestety jak teraz chce na niego wejsc (chocby po to, aby przekierowac sobie porty) poprzez IP wystepuje problem.

Niby okienko logowania sie pokazuje i niby tez :wink: moge sie porawnie zalogowac. Tak wiec w czym problem?

A wiec... po zalogowaniu nagle pada siec, a kiedy wchodze na jakas opcje, nie kazda, ale np. przekierwowywanie portow

to zamiast pokazywac sie okienko z portami wychodzi mi spowrotem do okna logowania :mur: Oczywiscie w tym momencie

cala siec jest juz "padnieta" i musze router restartowac (podejsc do niego i odlaczyc na chwile mu powera). Czasmi tez zamiast wychodzic do okienka logowania po prostu zrywa mi polaczenie z routerem.

Wiecie moze co sie stalo? Czy jest to jakis bald konfiguracji, czy tez awaria routera?

Reklamowac to (chociaz nie bardzo mi to sie widzi gdyz nie bede mial mojego ulubionego medium przez dlugi czas)?

Aha, jak juz sobie pisze to moze zadam male pytanie (proste):

mam w sieci narazie tylko 2 komputery, przy czym drugi

korzytsa tylko z podstawowych rzeczy (net, email) wiec sobie przekierowuje fajne :razz: porty na mojego.

I teraz.... Czy jesli przekiruje wszystkie porty na mojego kompa to tamten bedzie mial internet zablokowany?

Z gory dzieki

Edytowane przez koparka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi