Skocz do zawartości
tomik_k

Problem Z Jednym Głośnikiem W Zestawie 5.1

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z zestawem 5.1. Zainstalowałem karte i wszystko dobrze zaznaczyłem przy instalacji. Niestety jesten głośnik nie działa: front cenetr, i nic nie jest to problem z głośnikiem. bo zmnieniałem na inny. Wszystko jest ustawione ok. Głośnik cenetr front jest podłaczny do karty jednym mini "dżekiem" do karty (ten kabel też jest dobry bo wymieniałem na inny). Proszę o pomoc!!!

(Karta jest oryginalna Sound Blaster Audigy 2 ZS a i głośniki są dobrej jakości)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam podobny problem z glosnikami ligitech x-530 podlaczony do soundstorm i center nie gra nie wiedziec czemu. nvmixer kreujac pokoleji kazdy glosnik, na centralny zamiast szumu puszcza pisk a potem przy probce muzyki na mierniku VU nie widac aby gral ani sub ani centr chociaz sub gra. dalej w nvswap daje szumy na kazdy pokoleji ale ani mp3 ani filmy nie daja na niego sygnaly chociaz tepretycznie wszedzie jest ustawione 5.1

Edytowane przez Lcs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzę że nie jestem osamotniony:) Też przy sprawdzemiu w kazdym głośniku słychać szum oprócz tego jednego. A ten głośnik cenet front idzie jednym mini "dżekiem" z subwooferem.

Ciekawe czy ważna część głosu idzie tym głośnikiem, czy duzo się przez to traci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widzę że nie jestem osamotniony:) Też przy sprawdzemiu w kazdym głośniku słychać szum oprócz tego jednego. A ten głośnik cenet front idzie jednym mini "dżekiem" z subwooferem.

Ciekawe czy ważna część głosu idzie tym głośnikiem, czy duzo się przez to traci.

1316316[/snapback]

udalo mi sie go uruchomic w allplayer w filmach. jesli tego uzywasz do dotwarzania filmow to wystarczy wejsc w opcje "filtry" gdzies tam sie chyba wchodzilo albo ustawialo AC3 i dalej w zakladce mixer przestawic na 2/3 + SW i wtedy zacznie chodzic center, jesli sobie nie poradzisz to daj znac, sprawdze jeszcze raz dokladnie gdzie co sie przestawialo i napisze (u mnie tez w jack`u z subem). jego przeznaczenie w tym wypadku to dialogi. tak czy siak nadal nie potrafie na winampie wymusic centralnego kanalu zeby gral. jesli ci sie uda to daj znac, moze innego programu do muzyki uzywasz w ktorym uda ci sie uruchomic center.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działa wam (mi zresztą też) ten głośnik ponieważ odtwarzacie muzykę stereo a nie 5.1 np. w grze far cry działa wszystkie 5 a odnośnie winampa to mi się udało kiedyś uruchomić centralny dzięki foobarowi ale teraz znów próbuję i wyczytałem że w najnowszym play centerze do kart creative jest taka opcja na razie go ściągam i jak mi sie uda to opisze co i jak zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie działa wam (mi zresztą też) ten głośnik ponieważ odtwarzacie muzykę stereo a nie 5.1 np. w grze far cry działa wszystkie 5 a odnośnie winampa to mi się udało kiedyś uruchomić centralny dzięki foobarowi ale teraz znów próbuję i wyczytałem że w najnowszym play centerze do kart creative jest taka opcja na razie go ściągam i jak mi sie uda to opisze co i jak zrobić

1318319[/snapback]

ja odtwarzam w 5.1 ustawione w output i nie mam karty creativa tylko soundstorm. Nie bardzo rozumiem z tym Foobar w winampie. jak mozesz to napisz dokladniej gdzie i co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi