males66 Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 (edytowane) Opcje mialem taka. Zlozylem kompa. Wszystko nowka funkiel sztuka. Komp chodzil. I pewnego wieczora wylaczylem kompa. Rano jak go wlaczylem spowrotem to zobaczylem czarny ekran i ciagle sygnaly ze pc speakera. Sprawdzilem kazda czesc w kompie i okazalo sie ze ramy. Kupilem nowe. Wlozylem komp dziala. Wiec postanowilem zrobic testa i wlozylem tezz te nie dzialajace. I dzialaja. Same dzialac nie chca ale z inna koscia dzialaja. Dziwne. Orientuje sie ktos przez co tak jest? Moj komp to semptron 2200+, asrock k7vt4a+, goodram 256ram 3200, spectek 256ram 3200(te zwalone), gf2 mx200, zasilak q-tec 400wat Edytowane 6 Marca 2005 przez males66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 A jakie ustawiłeś timingi dla RAMu, może układ SPD coś źle nastawił i się krzaczyły a może ten pierwszy slot dimm jest jakiś zwalony i nie lubi tej kości a z inną działa OK. Przyczyn może być wiele. Takie niekompatybilności są ostatnimi czasy dość częste niestety, jeśli w drugim gnieździe działają to się nie przejmuj i ciesz się większą ilością RAMu:) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Ja mam 2x SDR oba SpecTEKa i wszystkie działają z każdą inną (miałem jeszcze kilka, 32 :). 64... i ze wszystkimi idzie równo) Nie wiem co to mogło być... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
males66 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 timingi nie mialy nic do tego bo nic nie zmienialem. Normalnie ktoregos razu komp sie nie wlaczyl. A reset biosu tez nie pomogl. Wlozylem w to miejsce goodram i ruszylo. Dolozylem te specteki i wykrywa je dobrze. Dziwna opcja. Wszystko wyszlo na dobre. Mam 2 x wiecej ramu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...