aRRoW500 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Jaki rodzaj pamieci jest lepszy i dlaczego ? zapewne to kiedys bylo ale dolaczylem nie dawno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 Oczywiscie ze pamieci DDR są wydajniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roberto990 Opublikowano 8 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2005 (edytowane) Eee po pierwsze jednej nie wsadzisz w gniazdo od drugiej , takze sprawdz jakie masz gniazdo na płycie. Po drugie wydajniejsze sa DDRAM. Pozdro Edytowane 9 Marca 2005 przez Roberto990 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Pamięci DDR są o wiele lepsze, sam kiedyś pracowałem na 2*64 SDRAM i nie polecam, ale jak teraz mam 512 DDR(2*256) to jest cool. Wprawdzie to duża róznica ale wiem, DDR są lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemq Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Co tu porównywać. DDR sa duzo lepsze i wydajniejsze. Ja osobiście jade na sdramach, ale mam ich nawet sporo więc jakos jest i gry mi chodzą ( ale tylko chodzą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 temat sie nadaje do podstawowe zagadnienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 1: nie ma takiego czegoś jak: Ddram (chociaż coś mi świta w głowie że to typ pamięci jeszcze za czasów P1) 2: oba typy pamięci dostępnych na rynku (tj. SDRAM i DDR SDRAM) to SDRAM'y ;) 3: teoretycznie pamięci DDR powinny być szybsze o 100% od tradycyjnych SDRAM, a raczej tak nie jest 4: SDRAM to Synchronous Dynamie Random Access Memory, czyli Synchroniczna dynamiczna pamięć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Pamięci DDR są o wiele lepsze, sam kiedyś pracowałem na 2*64 SDRAM i nie polecam, ale jak teraz mam 512 DDR(2*256) to jest cool. Wprawdzie to duża róznica ale wiem, DDR są lepsze. 1321946[/snapback] hehe no jak sie przesiadłeś z 128 na 512 to nie ma się co dziwić że lepiej jest jakbyś się przesiadł z 128 na 512 sdram to uwierz mi też byłoby lepiej DDR bezsprzecznie są lepsze a jeszcze lepsze są/będą (jak będą w rozsądnym zakresie cenowym) DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aRRoW500 Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 OK rozumie DDR wydajniejsze spoko Mam kosc 128 i 256 SDRAM czy jesli wloze 256 DDR 233 MHZ czy bedzie szybciej czy wolniej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Nie wlozysz :) Musisz miec plyte obslugujaca DDRy. A zapewne nie masz. Chyba że masz taka co obsluguje i takie i takie memorki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 napisz jaką masz płyte bo np. moja obsługuje i jedne i drugie :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...