Skocz do zawartości
jediknight

Tg430-u22 Vs Eg425ax-ve

Rekomendowane odpowiedzi

Który z tych dwóch zasilaczy wybrać:

Enermax Noisetaker v2.0 425W - 368 zł

Tagan TG430-U22 - 409 zł

do zestawu:

Winchester 3000+

DFI Lanparty Ultra-D

2 HDD

1 DVD+-RW

około 6 wiatraków

1 mocna karta graficzna albo dwie 6600GT w SLI (raczej to pierwsze)

Tagan ma linie 12V po 20A, obie razem 28A, a Enermax po 18A, obie razem 29A. Zależy mi na ciszy i stabilnych napięciach, dobrze jeśli okablowanie i inne bajery będą fajne. Którego polecacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

zdecydowanie Tagan- a to z kilku przyczyn:

1. cisza, cisza i jeszcze raz cisza

2. 2x20A da ci nawet 30A mimo, że jest napisane 28A

3. bezkonkurencyjne bajery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szumobiorca (nie ten konkretnie, ale każdy, którego testowali) jest rekomendowany przez SPCR, a to jest mój autorytet w sprawie ciszy. Natomiast Tagana (żadnego) nie testowali. Jednak o Szumobiorcy jakoś nic nie słychać na tweak'u. Jeśli chodzi o bajery to Tagan faktycznie ma trochę lepiej: świetny cable management i wygląda nieznacznie fajniej. Ale mimo że planuję obudowę z oknem to zasilacz ma służyc do zaslania a nie do wyglądania. I nadal jestem w rozterce.

Co do mocy zasilacza to myślę że do tak podstawowego zestawu jak podałem wystarczy mi jeden z tych dwóch zasilaczy a nie potrzebuję tg480-u22 czy eg495ax-ve, niezależnie jak go podkręcę. Mam rację?

Edytowane przez jediknight

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

Szumobiorca (nie ten konkretnie, ale każdy, którego testowali) jest rekomendowany przez SPCR, a to jest mój autorytet w sprawie ciszy. Natomiast Tagana (żadnego) nie testowali. Jednak o Szumobiorcy jakoś nic nie słychać na tweak'u. Jeśli chodzi o bajery to Tagan faktycznie ma trochę lepiej: świetny cable management i wygląda nieznacznie fajniej. Ale mimo że planuję obudowę z oknem to zasilacz ma służyc do zaslania a nie do wyglądania. I nadal jestem w rozterce.

Co do mocy zasilacza to myślę że do tak podstawowego zestawu jak podałem wystarczy mi jeden z tych dwóch zasilaczy a nie potrzebuję tg480-u22 czy eg495ax-ve, niezależnie jak go podkręcę. Mam rację?

1319927[/snapback]

słyszalem, ze ludzie narzekali na TEGO konkretnego Enermaxa (noisetaker)

Tagan to najcichsza maszynka jaką znam. jest bezgłośny nawet na maxymalnym obciążeniu...

Mocy ci starczy na pewno...racja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

kto.... co......??/

wiesz jak to jest - ja słyszałem ze krowy latają i ze mamy srodek lata w naszym kraju

1320231[/snapback]

tak- dokładnie na noisetaker'a i dokładnie to na dźwięk nic poza tym :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słyszalem, ze ludzie narzekali na TEGO konkretnego Enermaxa (noisetaker)

Tagan to najcichsza maszynka jaką znam. jest bezgłośny nawet na maxymalnym obciążeniu...

Mocy ci starczy na pewno...racja

1320210[/snapback]

gdzie tak slyszales.... ludzie narzekali kufa standardowo... pipczenie bla bla bla...

tagan jest wporzo cichutki jednak noisetaker jest rownie cichy czyli nieslyszalny ;]]]] z tych dwoch ssalbym enermaxa czemu prosty powod firma od zawsze zajmuje sie zasilaczami dluzsze doswiadczneie niz tagan. Osobiscie ssalbym enermaxa mam zaufanie do tej firmy :) to samo co OCZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi