mehtron Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Witam Grupowiczów! Mam b.pilną sprawę, muszę kupić nową pł. gł. do Athlona XP, a zależy mi głównie na niskim poziomie temperatury na procu. Z fizycznego punktu widzenia to nie powinno to mieć znaczenia, jednak słyszałem już wiele głosów o wyższości nForce2 nad VIA. Czy może mi ktoś doradzić, ew. napisać jaką ma temperaturę na procu i przy jakiej płycie? Nie zależy mi na podkręcaniu, ale mój Athlon XP 2400 (2GHz) grzeje się niemiłosiernie. Pozdrawiam :unsure: Mehtron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 no w sumie masz racje prawie kazde mobo klamie a kazdy proc jest inny wiec takie pytanie raczej nie ma sesnu co do grzania zmiana cooler i pasty napewno przyniesie wymierny efekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 mozna powiedziec ze przypadkowo mialem takie same temp na procu przy tych samych ustawieniach i coolerze na 8KHA+ , KD7-E , Infinity roznice to 1C czyli nie do wychwycenia z racji falowania temp w speedfanie (przy wiatraku) ale to tylko taki zbieg okolicznosci ze te plyty tak samo czujniki maja ustawione ,bo u kumpla na DFI LP sa inne odczyty niz u mnie na Infinity ,a na KD7 mial inne niz na LP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 no do tego jeszcze wplyw otoczenia itd jak ktos chce sie bawic w badanie roznic 2-3* to raczej laboratorium trzeba .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mehtron Opublikowano 10 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2005 Wielkie dzięki za informacje! Szkoda, że troche za późno sobie o tym forum przypomniałem. Zamówiłem już płytę Gigabyte GA-7N400S-L nForce2 + SATA. VIA 880 jakoś wydała mi się trochę "za młoda". Mam nadzieje, że jakoś będzie się się spisywała i dam cynk na grupie. pozdrawiam Mehtron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...