gu_staw Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Mam zamiar sobie kpukic Dysk twardy Seagate 120 Gb 8Mb i właśnie nie wiem czy Ata czy Sata. Co lepsze jaka jest różnica pomiędzy tymi typami, co polecacie. Płyte główna mam Asusa A7V8X-X nie wiem czy ona obsługuje złącze Sata. Help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 A nie masz instrukcji od mobo :rolleyes: tam jest wszystko napisane co obsluguje a czego nie :wink: Dodam od siebie zebys poszukal dysku na p-ata czyli jak piszesz na ata :wink: Zmien tytul watku na bardziej szczegolowy bo chyba nie czytales regulaminu :unsure: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Nie obsługuje SATA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gu_staw Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Dowiedziałem sie że moja płyta obsługuje tylko złącza ATA/133 czyli mósiałbym kupiwać przejściówke. Czy to jest dobre rozwiązanie? A i ten dysk ATA co chce sobie kupić to pisze coś takiego że ma ATA/100 czy to w czymś przeszkadza. I jeszcze jedno możecie mi wytlumaczyć co oznaczają te parametry: transfer zewnętrzny zapis 58 MB/s transfer zewnętrzny odczyt 100 MB/s transfer wewnętrzny 683 Mbps średni czas dostępu 8,5 ms wytrzymałość w czasie pracy 63 G wytrzymałość w czasie spoczynku 350 G Niezawodność MTBF 500 000 godz Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 kup dysk zwykły ata :) będzie pasował nie bój się ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...