Skocz do zawartości
Songoku

taka mała przepustowośc na ddr

Rekomendowane odpowiedzi

po spaleniu mojich ddrów(266 mhz) serwis wymienił mi je na nowe chciałem je przetestować wgrałem se sisoft sandre no i benchmark pamięci a tu widze pierwszy pasek ten niebieski ok 1350 mb/sa drugi 1300 mb/s a na poprzednich pamięciach miałem ok 1500 ale i tak to zamało jak na pamięciach pisze 2100 mb/s chciał bym mieć chociaż 1700 mb/s nawet ecs k7s5a na ddr ma 1700mb/s .

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kwadraty to sie ciesz bo to kosci BGa (chyab tak sie to pisze)

ustaw tymingi na mniejsze poza tym jak chodza na takiej samej fsb jak stare to tak z siebie nei beda mialy wiekszej wydajnosci one po prostu potrafia chodzic na wyzszym taktowaniu a te kwaraty sie swietnie kreca

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko one nie są idealneie kwadratowe a po zatym co to za firma eudara po co mam ustawiać tymingi na mniejsze w sisift sandrze pisze 2x100 mhz teraz się boje że spale je bo stare pochodziły tydzień na fsb 112 i się spaliły .ale to chyba wina płyty bo ona przy ustawieniu asynchronioicznym pamięci z prockiem ma słabą wydajność bo pamięci amją 2x133 mhz a procem ma fsb 100 a nie 133 gdybym miał athlona to bym miał o 500 mb/s więcej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumie całego problemu masz durnia i szyna synchroniczna ma 100MHZ czyli na DDR to jest 1600 max !!! przepustowość i bez znaczenia jakie tam kości wsadzisz większa nie będzie. A ty masz prawdopodobnie DDR 2100 (FSB 133) ustaw spokojnie 100/133 w biosie i zobaczysz co będzie. Tylko że np. k7S5A specjalnie nie dzieła na asynchronicznej szynie. I nie kieruj się sandrą jej wyniki są często nie realne. No i nie mart się ze je spalisz jeśli to DDR 2100 to na 100% będzie ok poprzednie ci padły bo to pewnie były DDR 1600 (FSB 100)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no h** by to szczelił dałęm wszystkie timmingi na normalne no i dałem fsb 100/133/33 ok no i się włonczył ale ustawienie były auto patrze w sandrze a tu ram 100,5 mhz (201mhz) jak to ku*** przecierz dałem ram 133 no to wchodze do biosu i daje synchroniczne no i już komp się nie włonczył no to przestawiam zwore i działa co jest z tym ramem powinien chodzić na 133 ale nie chce tylko chodzi przy ustawieniech asynchronicznych ,ale przyrostu nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciężko spalić pamięci. Mnie się jeszcze nie udało. ;)

PC2100 Kingstone 128MB 2x157MHz FSB 157 - około 2100 i 2000 ptk

PC2700 Samsung 256MB 2x174MHz FSB 139 - 1955 i 1815 ptk

PC2700 Samsung 256MB 2x196MHz FSB~160 - 2357 i 2188

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...