gal Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 (edytowane) Jak mam zainstalowac HDD na SATA????? Poraz pierwszy mam dysk na sata i nie wiem za bardzo jak to zainstalowac. dysk podzielilem na partycje, postawilem system i dziala wszytko ok.... ALE....>>-----> na pasku kolo zegara mam ikonke "bezpieczne usuwanie sprzetu" i to sie odnosi do mojego HDD. nie wiem za bardzo jak sie tego pozbyc. pl glowna"GA-K8NF-9 jak chcecie to mozecie mnie lapac na gg:3761057 lub gal1@o2.pl Dzieki z gory Edytowane 12 Marca 2005 przez gal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gal Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 ale lipa nikt nie pisze a problem nadal istnieje!!!!!!! help people!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 Z płytą dostałeś na pewno sterowniki do SATA. Przy instalacji Windowsa trzeba nacisnąć F6 by zainstalować sterowniki SATA (pokaże się taki napis i naciskasz F6). Instalator przekopiuje kilka plików systemowych, potem poprosi o sterowniki. Wkładasz DYSKIETKĘ do stacji i dajesz Enter. System instaluje sterowniki, dalej instalacja Windowsa przebiega normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubotka Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 @RIvam Ale tu problem jest inny , zresztą taki jak u mnie :) też mam cały czas tę ikonkę mimo że instalowałem stery z dyskietki .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyganos king Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 podłącze się do tego tematu ponieważ też mam problem z satą. Zainstalowałem na dysku sata win xp mam także drugi dysk ata100 :D problem jest taki że jak startuje wina z włączonym ata to windows ładuje się jakieś dobre 10 minut :angry: jeżeli zaś wyłącze w biosie kontrolery ide to wszystko jest ok winda odpala się w kilkanaście sekund tylko nie mam wtedy drugiego dysku i nagrywary ponieważ są wyłaćzone, próbowałem już wszystkiego robiłem chyba z 5 formatów itp różne stery i dalej to samo , proszę o jakieś odpowiedzi. p.s odnośnie instalowania sata z winxp to winxp z zintegrowanym sp1 i sp2 posiada już stery do sata i nie trza ich instalować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 (edytowane) p.s odnośnie instalowania sata z winxp to winxp z zintegrowanym sp1 i sp2 posiada już stery do sata i nie trza ich instalować 1330884[/snapback] Niestety do SATA na NF4 nie ma XPSP1 ani XPSP2 trzeba z dyskietki. A ikonka "bezpieczne usuwanie sprzętu" to normalka bo jak byście nie wiedzieli SATA to hot plug czyli mozna odłączyć podczas pracy kompa (oczywiście jak ten SATA to nie jedyny dysk w systemie). I również taka ikonka pojawia sie jak podłączam pendriva pod usb. Tak że tak musi byc. Edytowane 17 Marca 2005 przez Ulv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalany Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 mam to samo na plycie epox 8rda3+ pro (nforce2) z dyskiem wdc1600jd ... i to nic takiego, pytalem typa w serwisie i mowil ze czesto mu sie to zdarza przy sadzaniu systemu xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...