Skocz do zawartości
soltys

Leadtek 6800 A400tdh Czemu Tylko 350/750?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Kupilem ostatnio wyzej wymieniona karte. Pieknie sie moduje 16/6. Teraz kwestia OC. Tragicznie! W sterach przy "wykryj optymalne czestotliwosci" daje mi 345 i 750Mhz :sad: . Temp sa OK, czyli <50 w windowsie po graniu czy cos, 63 max w stresie! Zasilacz jest ok, napiecia eleganckie (5V - 4.95 i 12V - 12.25). Odkrecilem nawet procka na 1.5Ghz i to samo! Sterowniki probowalem juz 76.10 i 71.84 oficjalne. Prosze niech ktos podrzuci jakis pomysl co moze byc przyczyna, lub co moge zmienic/zrobic/zainstalowac. Jakies biosy na ktorych krecicie mile widziane! Pomozcie!

ps. przed modowaniem mialem takie same wyniki w OC, tzn w tym wykrywaniu. U kolesia u ktorego kupilem karta latala na 380 i 830 (tak mu stery nastawialy!). Wiec cos u mnie jest nie tak, skoro ta sama karta :angry:

Edytowane przez soltys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po odblokowaniu potoków możliwości oc mogą znacznie spaść choć nie muszą.To raz, a dwa, automatyczne wykrywanie taktowania podaje mniejsze wartości niż te, z którymi karta jest w stanie pracować stabilnie.Pozostaje tylko osobiście ustawiać i sprawdzać do jakich wartości można dojść.

Zapodaj wyniki testów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3dmark chodzi do 380/780. A np w splinter cell CT znalazlem taka sciane oswietlona gdzie wyskakuja mi czarne kropki, bardzo zadko, ale jednak...czy to moze miec cos wspolnego z tym ze karta byla wieziona przez kilka ladnych godzin na mrozie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziwne. JEstem pewien , ze wian sterów albo całej platformy.

U siebie swojego wykręciłen na p4 2.53 msi 648 max , max na 390x900 i artów było bardzoooo mało!

potem kręciłem na ath 2600+ z epoxem i nie kręcił się wogóle!

update: wejdz na www.guru3d.com i na forum w dziale riva tuner masz napisane jak rozwiazac problem :]

Edytowane przez ToXic!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: soltys

ujawniają się słabe strony karty.A z ciekawości się spytam: jak wygląda ta ściana bez odblokowania potoków tylko z oc.

:arrow: ToXic!

pfff

"p4 2.53 msi 648 max , max na 390x900 i artów było bardzoooo mało!"

że masz arty to zrozumiałem ale reszty nie bardzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: soltys

ujawniają się słabe strony karty.A z ciekawości się spytam: jak wygląda ta ściana bez odblokowania potoków tylko z oc.

:arrow: ToXic!

pfff

"p4 2.53 msi 648 max , max na 390x900 i artów było bardzoooo mało!"

że masz arty to zrozumiałem ale reszty nie bardzo.

1325818[/snapback]

chodzi Ci do ilu mi karta leciala? tak samo, bez zmian raczej. Tzn zalezy od humoru, raz nastawia mi 350 i 750 a raz 340 i 730.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może rozkręć chłodzenie i sprawdź jak tam z pastą.Przesmaruj czymś dobrym i zbadaj jak pamięci do radiatora przylegają.Jeśli to nie pomoże to znaczy, że taki egzemplarz Ci się trafił i już.

Sprzwdź bez odblokowanych potoków.Dziwię się, że jeszcze tego nie zrobiłeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz już chyba o co chodzi.Karta osiąga już kres swoich możliwości.Teraz to trzeba znaleźć kompromis pomiędzy odblokowanymi potokami a taktowaniem rdzenia i pamięci.

:sad:

Przyszła mi jescze jedna myśl:

Jak jest z wydajnością po samym odblokowaniu potoków?Jeśli masz nowszą rewizję tego winfast'a to tylko najnowszy riva potrafi prawidłowo odblokować potoki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiec chyba te potoki nie sa sprawne...jak wygladaja uszkodzone potoki? bo u mnie to widac tak jakby fale...hmm, ciezko to wytlumac, screen tego nie lapie...3 test w 3dmarku05, z tym sterowcem, najlepiej widac zanim ten potwor wyskakuje z wody...qqrydza jaki masz bios na karcie? z jaka data itp?

Edytowane przez soltys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

soltys@piasta.pl

mi sie wydawalo ze quadro to sa typowe karty do obrobki grafiki wlasnie, i jakos nie widzialem zeby ludzie sie chwalili ze przerabiaja 6800 na qadro, gdyby to cos dawalo to ludzie by pisali...i fx5200 to troche inna karta niz 6800, jej wszystko cos daje ;)

masz moze rev A1?

Edytowane przez soltys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi