Skocz do zawartości
ScreaM

Problem Z Podkręceniem Athlon Mobile 2500+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z podkręceniem proca. mój proc to AMD Mobile 2500+

Udało mi sie podkręcić go do 2200MHz i ma FSB 333(166MHz) Mnożnik 13,5x

Napiecie 1,6v(temperatura to 40 C po 2 godzinach wałkowania w Prime95).

Jeśli zwiększe magistralę chocby o 1 MHz to już komp się nie włącza a jeśli zwiekszę mnożnik to albo się nie włącza albo system strasznie się krzuni :blink: .

Sprzęt:

Ram: (Kingston 256/400 CL3) x2

Płyta: DFI LanParty NFII ultra B (rev.A+)

Zasilacz: Q-TEC 550W

Numer seryjny proca: IQYHA0408 RPMW Z398695B40017

Bios aktualizowany na 2004/06/19

Z góry wielkie dzięki za każdą pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie dziwne przy takim mnożniku...

sproboj mnoznik na 10 i fsb na 220mhz, i napiecie 1.95v

poza tym poczytaj podstawowe informacje o o/c

Edytowane przez mos84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kingstony nie bardzo do OC, po co ci taki wielki mnożnik?? myśle ze mozesz sprobować fsb 200 i mnoznik np. 12 lub 12.5 to moze ok. 2.5 Ghz bedziesz miał, napiecie to probuj orjetacyjnie. Timmingi ramu ustaw na najgorsze pozniej bedziesz zmieniał i bedziesz sprawdzał czy stabliie czy nie, bo jaky nie ram to miał bys naprawde wypaśny sprzęt do OC, noi ten zasilacz ;] widze polecaiłeś na pseudo ilość Watów

Edytowane przez wadim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i odczego tu zacząć...

Od tego podkręcania płyta mi sie rozje... <_< no ale luz odałem na gwarancie czekałem 3 tygodnie i dostałem płyte wsadziłem no i sprubowałem podkręcić no i cud procka podkręciłem na 2200MHz FSB 400 Mnorznik 11x Napięcie 1,65V i działa bez żadnego problemu primier95 przeszedł bez żadnego problemu 3 razy go testowałem czyli wychodzi na to że płyta była uszkodzona :blink:

Ale teras mam zamiar wycisnąć z niego troszke więcej temperatura pozwala mi na bardzo durzo bo proc ma jak kamień 45 Stopni prubowałem go podbustować go do 2500MHz ale w primier 95 miał błędy jak zwiększyłem napięcie tesz <_<

Dlatego prosze o rade jakie dać mu napięcie, mnorznik, i ewętułalnie magistrale ?? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...