mos84 Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 dysk dziwnie piszczy co prę sekund przez chilke tak jakby cos ocierało o coś, w dodatku co ok sekunde slychac krotki odglos zapisu na dysk mimo ze nic nie robie na kompie i strasznie mnie to denerwuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roofman Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Hi! U mnie jest podobnie :blink: Dysk Seagate Barracuda VII 80GB 7200 ATA Firmware 8.01 Co jakieś 10-15 sekund słychać jakby odgłos zapisu(?) - takiego cichego terkotania -ciężko to określić. Dysk podpięty jako drugi (niesystemowy). Przed zainstalowaniem na nim systemu chciałbym go najpierw sprawdzić a tu taki jakiś dziwny objaw... Mnie też to denerwuje, bo nie wiem czy te dyski tak mają czy to padaczka jakaś się zaczyna z nim robić. HD Tune nie pokazuje problemów. Mogliby się wypowiedzieć inni właściciele tych dysków jak to z tym modelem jest. W kompie miałem WD, Maxtora a do Seagate tak jakoś przez to sie zrażam... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 ja mam 160gb i podpięty jest jako master. do tego czasu chyba nie wydawał tego durnego dzwieku albo nie slyszalem bo mialem bardzo glosne chlodzenie. dysk u mnie tez dziala sprawnie, ale chyba to byl juz moj ostatni seagate... acha wiem ze w baracudzie VI bodajze mozna bylo wyeliminowac troche inne piszczenie przez uruchomienie w dosie jednego pliku, moze tutaj tez tak jest ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...