amorfis Opublikowano 14 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2005 (edytowane) Witam! W moim kompie padła płyta główna :( Postanowiłem ją wymienić razem z prockiem. Po przestudiowaniu paru serwisów w internecie (dawno się tymi rzeczami nie interesowałem) padło na Athlona64 3200 (ew. 3400). Zatem socket 939. Teraz muszę sobie do tego wybrać płytę. Tu niestety utonąłem w gąszczu informacji ;) Karty graficznej jednak nie chciałbym wymieniać (mam Radeona 9700), więc płyta musi obsługiwać tego procka i jednocześnie mieć AGPx8. Co byście polecali? Interesują mnie zarówno konkretne modele płyt, jak i ogólne wskazówki, np. jaki chipset i inne takie rzeczy na które powinienem przy kupowaniu płyty zwrócić uwagę. Nie udało mi się też znaleźć nigdzie testu porównawczego płyt z tym gniazdem. Gdyby ktoś miał więcej szczęścia, link byłby mile widziany :) Z góry dzięki amorfis Edytowane 14 Marca 2005 przez amorfis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rivam Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Może Abit AV8? http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=14049 Mój kumpel ma ją u siebie, całkiem przyjemna płytka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorfis Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Chyba wolałbym coś z chipsetem nForce. Nie jest on lepszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...