Dru Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 zresztą OLED`ów jeszcze do końca nie dopracowali i podobno szybko padają Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawadam Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 OLED'ów jeszcze długo nie będzie bo chłopaki mają problem z trwałością i szybko raczej tego nie rozwiążą więc nie ma co czekać tylko zbierać kase na LCD :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareczek Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 kolorki śliczne, ale nie ma co ukrywać, że żaden LCD nie wyśiwetla pełnej palety, dlatego tu standardzik, który mi wystarcza w zupełności Wybacz, ale nie masz racji. Wiele monitorów (tych droższych) wyświetla pełną paletę 16.7mln barw, choćby Eizo, czy Iiyama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) Wybacz, ale nie masz racji, żaden z droższych monitorów nie potrafi wyświetlić pełnej palety barw, mimo tego, że w specyfikacji ma 16,7mln kolorów, fakt, że potrafi wyświetlić więcej kolorów w porównaniu do martryc 16,2mln, ale nigdy nie jest to pełna paleta... Edytowane 22 Marca 2005 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 kucyk jak wcześniej dałeś takie duże zdjęcia bo przecież jest ograniczenie na dodatkowe załączniki (ja jak wklejałem miałem 50 kB na załączniki :-| ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 [IMG=http://www.xxx.pl/xxx/jpg] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 22 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2005 (edytowane) dzięki :-) a daj przykład, jak mam podłączyć zdjęcia, bo jak rozumiem jest to na zasadzie linków do zdjęć na innych stronach Edytowane 23 Marca 2005 przez Dru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_serine Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 do kucyka... czy moglbys powiedziec czym sie rozni L1740P od 1730P? mam zamiar kupic ten tanszy bo nie mam az tyle pieniedzy ;> i co miales na mysli ze blizej mu do 1720 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Bliżej mu do 1720 ponieważ oprócz f-engine ma takie same bebechy w środku. Odradzam 1730, testowałem ten model w domu i smużył, czego nie można powiedzieć o 1720, na Twoim miejscu to właśnie jego bym wybtrał - cena spadła do 1339zł z DVI !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_serine Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Bliżej mu do 1720 ponieważ oprócz f-engine ma takie same bebechy w środku. Odradzam 1730, testowałem ten model w domu i smużył, czego nie można powiedzieć o 1720, na Twoim miejscu to właśnie jego bym wybtrał - cena spadła do 1339zł z DVI !!! 1344812[/snapback] hmm, no wlasnie za taka cene chcialbym kupic monitor, ale dziwie sie ze mowisz ze 1720 mniej smuzy niz 1730... wg danych sklepowych to wlasnie 1730 ma nizszy czas reakcji. w danych sklepowych tez podaja ze ma mniejszy kontrast. teraz juz sam nie wime ;) ale skoro testowales oba to wierze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 testowałem, wierz mi na słowo, w 1730 jak grałem w pes4 to za jednym piłkarzem biegł drugi :-P , w 1720 tego nie było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 taki ktoś jak ja napali się na monitor i wszystko super, aż do chwili wejścia na forum na mva.pl. Tam jak się poczyta wypowiedzi, szczególnie Pana Konopki to od razu odechciewa się kupować jakikolwiek LCD, bo wg tego Pana każdy jest zły (smuży, nie ma czerni, mało kolorów, niezdrowy dla oczu itd. itp. ) No właśnie i teraz sam już jestem na rozdrożu, bo nie wiem - kupować, nie kupować Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 Muszę przyznać, że mam podobny dylemat. Jedni zachwalają LCD, a inni mówią że to badziewie. Dlatego też wciąż się waham. Jest to chyba głównie spowodowane tym, że nie mam znajomych z LCD, a więc nie mogę sprawdzić jak panele sprawdzają się i wyglądają w domu, a nie tylko w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 25 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2005 właśnie mój kolega ma Samsunga 710N, umawiam się i umawiam z nim i jakoś nie mogę się umówić żeby zobaczyć jak to jest tak naprawdę z tymi LCD, bo faktycznie jedni zachwalają nad niebiosa (jak np. w opiniach w Komputroniku) a inni strasznie jadą na LCD no i nie wiem, czy mam zacząć zbierać na tego LCD-ka czy dać sobie spokój. Najlepiej by było jakby była możliwość potestowania przez tydzień w domu i jeśli by się nie spodobał to oddajemy do sklepu, ale taki idealny świat nie istnieje :-( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2005 Podbijam temat do góry. Może ktoś jeszcze ma jakieś doświadczenia z tym panelem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 u nas w LOGOS`ie, taka sieć sklepów komputerowych na Pomorzu 1740P kosztuje 1689 zł. Jeszcze baba powiedziała, że mogą niedługo LCD-ki zacząć drożeć, więc z leksza się zmartwiłem, bo ja dopiero gdzieś za 2 miechy będę miał kasę na ten monitor (i tylko ten,inne odpadają) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 u nas w LOGOS`ie, taka sieć sklepów komputerowych na Pomorzu 1740P kosztuje 1689 zł. Jeszcze baba powiedziała, że mogą niedługo LCD-ki zacząć drożeć, więc z leksza się zmartwiłem, bo ja dopiero gdzieś za 2 miechy będę miał kasę na ten monitor (i tylko ten,inne odpadają) 1378025[/snapback] [ciach!]ły Ci pociska, LCD będą tanieć cały czas, a jeśli podrożeją to tylko w sposób sztuczny poprzez zawyżenie ceny przez sam sklep, a nie przez dostawców B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Kolega ma ten monitorek i jak dla mnie jest Superrrr !!! Ostatnio pokazał się Sony z czasem reakcji 8ms http://www.tanio.net/?id=56949&mode=Produkt też mi sie podoba !!!! Co o tym modelu sądzicie? Co wybrać? Sony? LG ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Monitorek może i fajny, ale Sony nie ma takiej gwarancji jak LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starygil Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Mam jeszcze jedno pytanie ! LG daje do swojego monitorka kabelek DVI ??? Czy muszę sam sobie go gdzies kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 kabelek DVI wraz z D-SUB i zasilającym jest na wyposażeniu B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 chodziłem wczoraj po mieście pytając się o ten monitorek, no i lekka przesada bo w moim super mieście kosztuje w każdym sklepie około 1700 zł a w necie można już znaleźć za 1520 - 1530 zł, ale jakbym kupił w necie, a miałbym może bad pixela (pech to pech) to musiałbym go wysyłać na swój koszt do sklepu, z którego go brałem a i nie wiadomo jak długo bym czekał na nowy model aha i jeszcze jedno pytanko z użytkowania: jak to jest z oglądaniem filmów, tudzież graniem w jakieś ciemne gry (np. Doom 3) bo słyszałem, że przez kiepską czerń nie jest to rewelacja, ale może jakoś można to wyregulować albo pomóc sobie którymś z ustawień f-Engine?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Dru przeciez w przypadku LG zanosisz monitor do autoryzowanego serwisu a nie do sklepu. Takich serwisów u mnie w mieście bedzie ze 2-3 a co dopiero w szczecinie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 i co? W takim autoryzowanym serwisie wymieniają na inny, jak będzie zdechlak? Jeśli tak to mój uśmiech na twarzy będzie jak banan Chikita :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Wymienic wymienia ale czy od reki to ci nie powiem. Co najwyzej bedziesz czekal na wyslanie i przyslanie nowego od producenta ale moze lepiej niech sie wypowie ktos kto juz serwisowal LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 znalazłem na polskiej stronie LG, że jest w Szczecinie serwis zajmujący się monitorami. Są tam wszystkie dane: adres, telefon, e-mail. Jutro może napiszę do nich z zapytaniem jak to wygląda z wymianą w chwili kiedy znajdę zdechlaka, czy wymieniają, czy nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodziu8 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 W większości sklepów można negocjować ceny, przeważnie obniżą jeśli znajdziesz gdzieś taniej, a jak nie obniżą to napewno taki znajdziesz gdzie to robią, u mnie jest kilka takich....tyle że to troche daleko:) Co do wymiany to różnie o tym piszą, mnie wymienili na drugi dzień po awarii(1 czerw subpiksel), tyle że w sklepie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian3000 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Kucyk a testowałeś 1720B czy 1720P? Na stronie LG piszą że 1720P ma 12 ms. A jeszcze jedno - da się go zawiesić na ścianie i czy jest do tego zestaw w komplecie? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 a ja ponawiam pytanie, bo nie uzyskałem jak dotąd odpowiedzi na nie: Jak to jest z oglądaniem filmów, tudzież graniem w jakieś ciemne gry (np. Doom 3) bo słyszałem, że przez kiepską czerń nie jest to rewelacja, ale może jakoś można to wyregulować albo pomóc sobie którymś z ustawień f-Engine?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hrodgar Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witam, od jakiegos czasu sledze watki dotyczace monitorow LCD poniewaz palnuje zakup takowego. Upatrzylem sobie trzy: Samsung 173P ViewSonic VP171b oraz wlasnie LG L1740P po przegladnieciu tego tematu coraz bardziej jestem za LG natiomiast chcialbym sie dowiedziec jak maja sie te monitory do siebie. Pytanie to kieruje glownie do kucyka poniewaz po pierwsze jest posiadaczem LG a po drugie jest duza szansa ze testowal ktorys z tych monitorow :) . Jezeli jednak ktos posiada ktorys z nich to prosilbym rowniez o opinie :) Pozdrawiam PS. czy ten LG posiada regulacje nachylenia ekranu w pionie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...