Gość kettler Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 Siema wszystkim Z zestawiku (do gierek) mam zamiar wycisnąć 7, 8 a nawet 9 poty.. :] max 2k z haczykiem :] 1. Myślałem o sempie 2200+ i NF7 s2.0, ale chyba warto dołożyć do semprona 2800+ s754 0,9nm palermo??? Jeśli tak to jakie mobo??? (najlepiej max300zł) (AGP) LAN i Dźwięk mam więc nie obowiązkowo. 2. Grafa 6600GT - a. Wystrzegać się jakiś firm ??? b. Jakie firmy polecacie (w normalnym przedziale cenowym :]) c. Brać najtańsze??? 3. RAM - a. chyba stykło by mieć 1 GB czy 512 starczy ??? b. Firma??? Myślę o hynixach d-43, a jeśli by zabrakło to jakie w podobnej cenie brać ? (oczywiście do max o/c) c. Semp 754 ma zintegrowany kontroler pamięci ale tylko dla jednej kośći.. Czy lepiej w takim wypadku wziąć jedną kość ? <hmmm> 4. Chłodzenie proca: Pentagram Freezone QC-80 AlCu - styknie??? Może cuś wydajniejszego polecicie w podobnej cenie.. 5. Twardy WD 40GB 7200obr./min. 8MB Cache - styknie??? Czy cuś innego ? 6. Zasilacz podoła: Chieftec 360W (HPC-360-202DF)??? Czy cuś innego ? W obudowie będą jakieś wiatraki oczywiście.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 1. Może A64 2800+ NewCastle? Płyta może MSI K8N Neo Platinum? 2. Na grafach się nie znam, szczególnie nv bo mam na oku ATi :-) 3. 1GB nie zaszkodzi. Sempron ma jednokanałowy kontroler, a nie dla jednej kości 4. Może być. 5. Poszukaj czegoś na SATA. 6. http://www.jscustompcs.com/power_supply/ - policz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) IMHO na dzien dzisiejszy bardzo dobrym wyborem jest sempron na rdzeniu palermo i do tego mobo DFI do tego jakis pentagram i juz mozna fajnie pobawic sie w o/c :D Ramy hynixy sa ok i cena do przelkniecia wez kostke 512MB potem dokupisz druga,grafe to bierz firmowa czyt. leadtek,gigabyte,msi i gainward na ktorego mam uczulenie :mad: Leadtek robi solidne karty za male pieniadze :wink: Co do dysku to moze jakas 80'ka niewiele drozsza od tego co podales :wink: Jakos sie zmiescisz w kwocie krora podales :wink: pozdrawiam Edytowane 19 Marca 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Jeśli już Sempron na rdzeniu Palermo to tylko z 256kb cache L2! Edytowane 19 Marca 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Ten najslabszy semp z 128kB nie jest taki zly :arrow: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/displ...mpron-2600.html :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...