Skocz do zawartości
Gość kettler

Zestawik Do Grania & Max O/c :]

Rekomendowane odpowiedzi

Siema wszystkim

Z zestawiku (do gierek) mam zamiar wycisnąć 7, 8 a nawet 9 poty.. :] max 2k z haczykiem :]

1. Myślałem o sempie 2200+ i NF7 s2.0, ale chyba warto dołożyć do semprona 2800+ s754 0,9nm palermo??? Jeśli tak to jakie mobo??? (najlepiej max300zł) (AGP) LAN i Dźwięk mam więc nie obowiązkowo.

2. Grafa 6600GT - a. Wystrzegać się jakiś firm ???

b. Jakie firmy polecacie (w normalnym przedziale cenowym :])

c. Brać najtańsze???

3. RAM - a. chyba stykło by mieć 1 GB czy 512 starczy ???

b. Firma??? Myślę o hynixach d-43, a jeśli by zabrakło to jakie w podobnej cenie brać ? (oczywiście do max o/c)

c. Semp 754 ma zintegrowany kontroler pamięci ale tylko dla jednej kośći.. Czy lepiej w takim wypadku wziąć jedną kość ? <hmmm>

4. Chłodzenie proca: Pentagram Freezone QC-80 AlCu - styknie??? Może cuś wydajniejszego polecicie w podobnej cenie..

5. Twardy WD 40GB 7200obr./min. 8MB Cache - styknie??? Czy cuś innego ?

6. Zasilacz podoła: Chieftec 360W (HPC-360-202DF)??? Czy cuś innego ?

W obudowie będą jakieś wiatraki oczywiście..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Może A64 2800+ NewCastle? Płyta może MSI K8N Neo Platinum?

2. Na grafach się nie znam, szczególnie nv bo mam na oku ATi :-)

3. 1GB nie zaszkodzi. Sempron ma jednokanałowy kontroler, a nie dla jednej kości

4. Może być.

5. Poszukaj czegoś na SATA.

6. http://www.jscustompcs.com/power_supply/ - policz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO na dzien dzisiejszy bardzo dobrym wyborem jest sempron na rdzeniu palermo i do tego mobo DFI do tego jakis pentagram i juz mozna fajnie pobawic sie w o/c :D Ramy hynixy sa ok i cena do przelkniecia wez kostke 512MB potem dokupisz druga,grafe to bierz firmowa czyt. leadtek,gigabyte,msi i gainward na ktorego mam uczulenie :mad: Leadtek robi solidne karty za male pieniadze :wink: Co do dysku to moze jakas 80'ka niewiele drozsza od tego co podales :wink: Jakos sie zmiescisz w kwocie krora podales :wink: pozdrawiam

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi