KUBA TM Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Nick: KUBA TM Procesor: AMD Athlon 64 Newcastle 2800+ 1800MHz @ 2790MHz (przyrost 55%) Mobo: DFI LAN PARTY nf3 250GB Chłodzenie: Pentagram FREEZONE QC-80Cu Link do screena: HERE Edytowane 29 Kwietnia 2005 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Nick: KUBA TM Procesor: AMD Athlon 64 Newcastle 2800+ 1800MHz @ 2790MHz (przyrost 155%) Przyrost 55% a nie 155%. Jakbyś miał taki przyrost to byś miał 4590MHz :D Życze ci tego :) Uwaga: Do osób które przysłały zgłoszenia do rankingu i tych którzy chcą w nim brać udział. Proszę o podanie na jakich zasadach chcecie aby był ten ranking. Chodzi mi o to czy mają być testy stabilności czy nie ?? Edytowane 27 Marca 2005 przez łuk-a-sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) hmm moim skromnym zdaniem w tym rankingu mozna pominac testy stabilnosc niech liczy sie tylko i wylacznie sam zegar - wtedy dopiero bedzie niezly ubaw :) zreszta a po co w tym rangingu testy stabilnosci - wystarczy looknac na superpi challenge i nie trzeba juz zadnego innego rankingu ^^ walka z samym zegarem tez jest bardzo... no dosyc ciekawa ^^ Edytowane 27 Marca 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) Proponuję, aby zgłoszenie wyglądało następująco: Nick: xxx Procesor: xxx XXXX @ XXXX MHz (xxx*xx) - xx% przyrostu (fajnie byłoby gdyby ktos podał serię) Mobo: xxx Chłodzenie: xxx Link do screena:cpu-z (zakładka cpu) i wcpuid Edytowane 27 Marca 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 micitek nic nowego nie zaproponowales ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 micitek nic nowego nie zaproponowales ^^ 1353951[/snapback] Micietek pomaga mi w tworzeniu rankingu. Ranking będzie na takich zasadach jak podałem ja, czyli: Nick: łuk-a-sz Procesor: AMD Athlon XP Thoroughbred 1467MHz @ 2505MHz +70% O/C Mobo: Abit NF7-SL rev.2.0 Chłodzenie: Uriel CFD rev.2 --> Nysa --> At305 Link do screena: http://img101.exs.cx/img101/5392/maxoc2tc.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 I wszystko jasne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venepl Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 (edytowane) eeeeeeeeee.... P4 dajcie :P EDIT: Maja byc testy stabilnosci jakism prime i wogole...b o po jakiego kiepa komus procek max oc ktory bedzie chodzil w windzie 5 min i sie wysypywal Edytowane 27 Marca 2005 przez venepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Twoje pytanie Maja byc testy stabilnosci jakism prime i wogole...b o po jakiego kiepa komus procek max oc ktory bedzie chodzil w windzie 5 min i sie wysypywal 1354070[/snapback] a tu masz odp. a po co w tym rangingu testy stabilnosci - wystarczy looknac na superpi challenge i nie trzeba juz zadnego innego rankingu ^^ 1352482[/snapback] walka z samym zegarem jest tez ciekawa nawet jak po o/c winda pochodzi 5 min albo 30 sek w tym przypadku liczy sie tylko zegar :) (chyba ze ktos zmienil juz zasady) Edytowane 28 Marca 2005 przez Scoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 chyba ze ktos zmienil juz zasady NIE. Zsady są takie: Screen z ilością MHz widoczną na oknach CPU-Z i WCPUID z okienkiem REAL TIME CLOCK. To wszystko. Jak zgłoszenie ma wyglądać podałem wyżej. Podpisujcie swoje screeny !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 NIE. Zsady są takie: Screen z ilością MHz widoczną na oknach CPU-Z i WCPUID z okienkiem REAL TIME CLOCK. To wszystko. Jak zgłoszenie ma wyglądać podałem wyżej. Podpisujcie swoje screeny !!! 1354364[/snapback] Ruszcie wreszcie ... bo już nudne to czekanie Nadal nie widze kategorii A64 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 P4 nie ten dział... Stabilne podkręcanie nie ten ranking... Yotomeczek, święta na karku, więc jeszcze dziś nie oczekuj rewolucji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 No pierwsze zestawienie już jest. Jakieś uwagi ? Czekamy na kolejne zgłoszenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 Ja mam małą sugestię: Ktoś zaproponował w wątku o mobile ażeby wypisać serie i napięcie przy którym uzyskało się 2,5Ghz. Więc jeśli prowadzicie podział na kategorie to może wprowadzić takie coś, aby każdy dodatkowo do zgłoszenia poodał serię i napięcie (bios) tak aby można było porównać sobie, jak kręcą sie proce z danych serii i przy jakim napięciu uzyskało sie max. Można by to wprowadzić również dla innych kategorii. Chodzi mi o coś w tym stylu: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=50699 tylko że tam są memki, ale idea jest podobna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 (edytowane) Może seria i ile mhz'ów uzyskało się na standartowym napięciu, ew. wyższym? Może coś takiego: 1,45V - xxxx Mhz 1,55V - xxxx Mhz 1,65V - xxxx Mhz I tak kto dojedzie do najwyższego możliwego vcore. Ale mozna byłoby zwiększać standartowe napięcie o 0,1 V... Edytowane 29 Marca 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 28 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2005 sekcje bartonów prowadzi micitek więc do niego zgłaszajcie ewentualne prośby :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Coś mało zgłoszeń? Tylko 12... Czekamy na więcej, bo ciężko jest prowadzić coś, w czym ludzie nie biorą udziału... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Może seria i ile mhz'ów uzyskało się na standartowym napięciu, ew. wyższym? Może coś takiego: 1,45V - xxxx Mhz 1,55V - xxxx Mhz 1,65V - xxxx Mhz I tak kto dojedzie do najwyższego możliwego vcore. Ale mozna byłoby zwiększać standartowe napięcie o 0,1 V... Tylko jeśli chodzi o proce to dużo trochę z tytm zabawy... Ja proponuję aby podać serię, napięcie i max jaki sie uzyskało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 No to możemy zmienić zasady, żeby w rankingu podawać serię tylko do mobile, bo volty i max. wynik widoczny jest na screenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 True... to ja pierwszy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 (edytowane) Pisałem do moderatora o przyklejenie i nic :-(, może ktoś się wstawi za nami... Edytowane 22 Kwietnia 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pidzama1x Opublikowano 9 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2005 siemacie max 160 ale sypac sie.... wiec na 159 na palomino Śmigam hehe. oczywiscie na fsb mnoznik bez zmian... Jak na razie chłodzony w pełni powietrzem:) Na stronie znadziećie jak kreci sie moje Palomino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Proponuję, aby każdy uczestnik rankingu dodał do podpisu link z wynikiem - oczywiście dobrowolnie. Niewątpliwie podniesie to świadomość istnienia ranku u userów tegoż forum! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 (edytowane) Ranking poooooowoli się rozkręca :) Ale nadal czekamy na zgłoszenia :D Jeśli wysłałeś swoje zgłoszenie to popraw swój wynik :D Jeśli chcesz wźiąść udział, to zapraszamy. Ranking nie ma na calu wymuszenia jakiejś ostrej rywalizacji.....choć ja chciałem za wszelką cenę dobić do 2600MHz.....był lód, było 2.18V ale nic :) Zapraszam.. Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 14 Maja 2005 przez łuk-a-sz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 (edytowane) Szkoda, że na mojej mobo nie da się podnosić napięcia :-( Edytowane 19 Maja 2005 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_zero Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 p_zero; Duron 1600MHz @2400MHz (przyrost 50%); 8RDA+ (NF2 Ultra), North Star --> Kadet --> Atman 304 link: http://rafal333.webpark.pl/p_zero_16m.jpg wynik z superpi challenge; bylby sporo wyzszy tylko juz moje mobo jest troche martwe....i nie uruchomie go juz na tyle mhz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łuk-a-sz Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Zapraszam do brania udziału w rankingu posiadaczy procesorów marki INTEL. Mamy już pierwsze zgłoszenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 17 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2006 ranikng już dawno nie jest aktualizowany...co jest ??!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 8 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2007 Archeologia : odkopuję bo pojawiły się C2D.... czy ten ranking ma szanse powstać z marchwi ?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) bump. :D albo zdjąć z przyklejonych albo niech się coś dzieje. wcpuid nie wie jakiego mam proca... jakby co... nick: prznar1 procesor: Sempron 3000+ palermo s754 1800 Mhz @ 2160 Mhz (+20%) płyta główna: MSI K8N Neo chłodzenie: standardowe, boxowe. Edytowane 22 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...