Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

mam magistralem 133 i w biosie mam mnoznik pamieci ram i jest albo x1.00 albo 1.33 no i tak jakos wyszlo 176

tylko zastanawiam sie co zrobic zeby to cykalo pozadnie juz zamontowalem radiatory na ramie tylko ze to nic nei daje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie znam tej firmy ale nie dlugo (chyba bo jak skoluje kasiorke) sprzedam mobo i ram potem qpie GA-8IRX + 128 ddr - nawet tanio bo za 830 lacznie( :D :D to sobie podkre conieco :twisted: muhaha i testy :D ) chociarz tez mysle o przeczekaniu na cos lepszego jak stanieje oczywiscie :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kupisz radiatorki na pamiatki i wiatraka to moze pojda. Moje chodza do 169, ale procek przy tym wysiada.(mam radiatorki i 2 wentyle 40x40mm)

mam wlasnie radiatorki (przecialem tego z socketa 370 :) 8) )

ale wiatraka nie zdoalalem zalozyc

nie grzeja sie zabardzo ale winda laduje sie tak z 60% i potem wyswietla komunikat ze nastapil blad ochrony :? wiec dalem sobie spoqj an chwilek az cos ciekawszego wymysle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co Ci asynchroniczne taktowanie ?

Po pierwsze bedzie niestabilnie a po drugie pewnie bedzie wolniejsze :P

Ja mam asynchroniczne taktowanie i wcale nie jest niestabilne. Jest chyba nawet wydajniejsze. Tzn. w 3dmarku jest wiecej pktow. Moze byc tak, ze pod innymi aplikacjami bedzie jednak wolniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co Ci asynchroniczne taktowanie ?

Po pierwsze bedzie niestabilnie a po drugie pewnie bedzie wolniejsze :P

Ja mam asynchroniczne taktowanie i wcale nie jest niestabilne. Jest chyba nawet wydajniejsze. Tzn. w 3dmarku jest wiecej pktow. Moze byc tak, ze pod innymi aplikacjami bedzie jednak wolniej?

Asynchroniczne dzialanie pamieci nie nic do stabilnosci. Mi chodzilo o przetaktowanie na 176, ze bedzie mialo na to wplyw.

Co do predkosci to przy przetaktowaniu z 133/176 bedzie jednak szybszy :)

Inaczej sprawa mialaby sie przy przetaktowaniu o pare mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...