psycho_delic Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 takie pytanko czy ktos juz kiedys probowal/udalo mu sie puscic sdram'y 133 na 176mhz ??? i czy to dziala (bo jak ja probuje to system nie chce sie do konca zaladowac :) ) odrazu thx za odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Nie wiem jakim cudem ale mozliwe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho_delic Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 mam magistralem 133 i w biosie mam mnoznik pamieci ram i jest albo x1.00 albo 1.33 no i tak jakos wyszlo 176 tylko zastanawiam sie co zrobic zeby to cykalo pozadnie juz zamontowalem radiatory na ramie tylko ze to nic nei daje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ale po co Ci asynchroniczne taktowanie ? Po pierwsze bedzie niestabilnie a po drugie pewnie bedzie wolniejsze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 ja doszedlem do 160MHz ale juz niestabilny a pozatym pamieci sie mocna grzeja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKa11 Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Moje OCZ PC-180 idą do 183 Mhz :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho_delic Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 wolniejsze ??? jak mi sie uda uruchomi sys na tym to zobacze czy/o ile wolniejsze :P :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Jak kupisz radiatorki na pamiatki i wiatraka to moze pojda. Moje chodza do 169, ale procek przy tym wysiada.(mam radiatorki i 2 wentyle 40x40mm) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 7 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2002 Ja nie mam żadnego chłoedznia RAM'u i chodzą mi na 166. Producent: Micro. Znacie??? Bo ja nie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho_delic Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 nie znam tej firmy ale nie dlugo (chyba bo jak skoluje kasiorke) sprzedam mobo i ram potem qpie GA-8IRX + 128 ddr - nawet tanio bo za 830 lacznie( :D :D to sobie podkre conieco :twisted: muhaha i testy :D ) chociarz tez mysle o przeczekaniu na cos lepszego jak stanieje oczywiscie :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho_delic Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Jak kupisz radiatorki na pamiatki i wiatraka to moze pojda. Moje chodza do 169, ale procek przy tym wysiada.(mam radiatorki i 2 wentyle 40x40mm)mam wlasnie radiatorki (przecialem tego z socketa 370 :) 8) ) ale wiatraka nie zdoalalem zalozyc nie grzeja sie zabardzo ale winda laduje sie tak z 60% i potem wyswietla komunikat ze nastapil blad ochrony :? wiec dalem sobie spoqj an chwilek az cos ciekawszego wymysle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freeman Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Ale po co Ci asynchroniczne taktowanie ? Po pierwsze bedzie niestabilnie a po drugie pewnie bedzie wolniejsze :P Ja mam asynchroniczne taktowanie i wcale nie jest niestabilne. Jest chyba nawet wydajniejsze. Tzn. w 3dmarku jest wiecej pktow. Moze byc tak, ze pod innymi aplikacjami bedzie jednak wolniej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 8 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2002 Ale po co Ci asynchroniczne taktowanie ? Po pierwsze bedzie niestabilnie a po drugie pewnie bedzie wolniejsze :P Ja mam asynchroniczne taktowanie i wcale nie jest niestabilne. Jest chyba nawet wydajniejsze. Tzn. w 3dmarku jest wiecej pktow. Moze byc tak, ze pod innymi aplikacjami bedzie jednak wolniej? Asynchroniczne dzialanie pamieci nie nic do stabilnosci. Mi chodzilo o przetaktowanie na 176, ze bedzie mialo na to wplyw. Co do predkosci to przy przetaktowaniu z 133/176 bedzie jednak szybszy :) Inaczej sprawa mialaby sie przy przetaktowaniu o pare mhz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...