miro-28 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 kumpel ma starego kompa i prosil mnie bym sie dowiedzial jak sprawa wyglada sam troche sie znam z naciskiem na troche bylem uniego spisalem co trzeba ale koputera nie rozbieralem poprostu wtedy nie bylo mozliwosci ale po nazwie plyty szpece z forum powinni wiedziec plyta procomp bil1a procek intel celeron a 466mhz socket370 pamiec ram 2x64mb gniazda dram sdram133 i mam pytanko czy mzna zaladowac jakiegos procka okolo1ghz jak tak to jakiego polecacie ile mozna pamieci dolozyc na maksa i jakiej najlepiej ico trzeba by bylo zrobic miec jakies przejsciowki ? co z biosem czy musialaby byc aktualizacja? z gory dzieki za podpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 jest możliwość musi kupić przejściuwkę na slot 1 lub fcpga.aktualizacja bios zalecana.płyta powinna mieć minimum 3 banki na pamięć więc powinno wejść dodatkowe 128 mb.pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KeinXor Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam. Jak myśle ta płyta jest na "czipsedzie" intela 440LX wiec rozbudowa na o procesor z magistralą 100MHz jest niemożliwa :cry: to pierwsza sprawa a 2-ga to podstawka nie jest zgodna z FC-PGA (co prawda można przejściówke kupić ale mija się to z celem) Lepiej odłożyć przeznaczone pieńąchy na robudowe, dozbierać i kupić nowa płytke, procka i ram. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michael1916 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 http://mobokive.dyndns.org/Archive/Procomp/manuals/bil1a.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanjar Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 (edytowane) Ja mam na tej płycie 256 MB RAMu (2x64 + 128). Własnie ostatnio stwierdzilem, ze tez bym sobie wymienil procesor na troche szybszy i mam problem, bo w manualu przy ustawieniach zworek na plycie dla procesora najszybszy jest z zegarem 533. Jak myslicie pojdzie na tym celeron 633 i jesli jest na to szansa to jak wtedy ustawiac zworki - dac na 533?? O czym właściwie te zworki na płycie decydują?? (w pdfie jest to strona 20) Z gory dziekuje. edit: magistrala chodzi na 66, 69, 75 i 83 MHz, procek ktory chce tam wstawic to Celeron 633/128/66/1.65V Edytowane 26 Marca 2005 przez kanjar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...