JuNIoR.dOlm3L Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Witam mam takie pytanko jak zrobic otoczenie sieciowe :) w senise.. mam w domu dwa komy na oby dwuch winde 98,mam karty sieciowe polaczylem je kablem i co dalej ? jak zrobic zeby sie widzialy w otocznieniu ? instalnolem usluge udostepniania plikow i drukarek na oby dwuch sa w tej samej grupie.. i co jeszcze mam zrobic ?! Dzieki z gory ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elKuba Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 nadać im numery IP z tej samej podsieci, dodać je do tej samej grupy roboczej i to już chyba wszystko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Tak jak napisal przedmowca adresy ip i ta sama grupa robocza: Na 1szym kompie dajesz: ip: 192.168.0.1 maska: 255.255.255.0 na drugim: ip: 192.168.0.2 maska: 255.255.255.0 Kompy po takiej operacji powinny sie widziec w otoczeniu. Jesli nie nalezy uzyc opcji wyszukaj i wpisac nazwe drugiego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 A najpierw kupić _SŁOWNIK ORTOGRAFICZNY_. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...