Skocz do zawartości
..wojtek..

Problem Z Komputerem

Rekomendowane odpowiedzi

Mam komputer: geforce 6600gt pentium 4 3ghz, płytę głowna intele przy grach dołczonych do karty graficznej występuje problem gdy je wyłaczaam komputer sie sam restartuje sterowniki zmienilem nie pogło, wyłczylem automtyczny restrt we własciwosciach ale i tak musze restrtowac bo wyskakuje niebieski ekran .???i mam jeszcze jedno pytanie jaka powinna byc temp procesora i karty graficznej wymienionych wyzej

prosze o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień może sterowniki karty graficznej .Mi tez wywalało przy zmianie rozdzielczości .A właśnie spróbuj zmienić rozdzielczość pod windows no i jak ci wywali to sróbuj wgrać jakieś inne sterowniki do karty graficznej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przyczyną tych resetów i niebieskich ekranów może być jeszcze zasłaby zasilacz. Napisz jakiej mocy i firmy masz zasilacz. Z tego co wyczytałem tu na forum to gf6600 Gt potrzbuja "troszeczke" mocy, a sam procek to tez ma "wirnik w baku".

Pozdrawiam Szem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie to napewno nie zasilacz problem pojawia sie wtedy gdy włacze juz sama gre ale nie wtedy gdy chodze po menu . ale pozniej juz restrtuje sie caly czas nawet gdy wchodze do menu. komputer restrtuje sie tylko wtedy gdy wychodze z gry gdyby to byl zasilacz to restrtował by sie w roznych sytuacjach a a nie tylko przy wylaczaniu gier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak zasilacz masz tez nic ci nei szkoldzi napisac moze faktycznie jest to to ze czasem nie utrzymuje stalego napiecia... mialem podobna sytuacje ze jak byl w stresie to all ok ale potem padało bo napiecia nie byly stabilne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsze podejrzenie to zasilacz. Ale 6600gt na AGP potrzebuje dodatkowego zasilania molexem. Czy podłączyłeś kartę do zasilacza? Kiedy nie ma 3D samo AGP daje jeszcze radę i dlatego opcje w grach ci chodzą, ale jak uruchomisz 3D no to karta ciągnie z zasilacza.

Edytowane przez Voukodlak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie okaże że ma coś w stylu codeszita 300w to bardzo dobrze że kompa dalo sie wogóle właczyć, sam takiego miałem i przy sprzęcie bartek 2500@2200mhz , 1x512mb, radku 9550xt, sblive, przy właczaniu każdej gry restart, nawet w windowsie restarty ,zmiana zasilacza na najtańszego chiefteca 360w pomogła mi w 100%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Michał_misiek

Osobiście też chyba będe musiał wymienić zasilacz, dzisiaj włączyłem komputer a za chwile sam się zresetował :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi