Aurora001 Opublikowano 20 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2005 Ostatnio poszedlem po ziemnioki do sklepu bo trzeba bylo cos zrobic na obiad :-P I po drodze mialem sklep z sukniami slubnymi :lol: Na drzwiach zainteresowala mnie ciekawa plexa/szklo. Plexa byla podswietlana chyba swietlowka od gory na biala, zas na plexie byl "grawer" (?) ktory pokazywal otwarcie sklepu a ta swietlowka oswietlala tylko ten grawer ktory swiecil sie na jasno bialo. Czym to bylo zrobione moze ktos wie? Gdzie mozna cos takiego kupic/czym zrobic/komu zlecic? Chcialbym wygrawerowadz sobie gdzies w rogu na swojej przyszlej plexie swoj cfg ktory bylby podswietlany przez katode :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Ostatnio poszedlem po ziemnioki do sklepu bo trzeba bylo cos zrobic na obiad :-P I po drodze mialem sklep z sukniami slubnymi :lol: Na drzwiach zainteresowala mnie ciekawa plexa/szklo. Plexa byla podswietlana chyba swietlowka od gory na biala, zas na plexie byl "grawer" (?) ktory pokazywal otwarcie sklepu a ta swietlowka oswietlala tylko ten grawer ktory swiecil sie na jasno bialo. Czym to bylo zrobione moze ktos wie? Gdzie mozna cos takiego kupic/czym zrobic/komu zlecic? Chcialbym wygrawerowadz sobie gdzies w rogu na swojej przyszlej plexie swoj cfg ktory bylby podswietlany przez katode :rolleyes: 1339984[/snapback] Jak byś dał fotke to by był lepiej pogadac na ten temat, a tak to się trzeba domyślać Moim zdaniem przeźroczyste aluminium :-P :-P :-P :-P :blink: :blink: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biedny Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 NIe żadne aluminium to jest normalnie na plexsie wyryte ... zrobisz głebsze wgłębienia i bedzie dobrze ... poprostu światło zostaje na tym co wydrapałeś wiem bo samtak robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 wlasnie, przez reszte plexi swiatlo "przechodzi" niezauwazalne, a zostaje na tym wygrawerowaniu :) - najlepszy efekt przy UV pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Niebede sie rozwodził nad tym - jak wyżej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 zwykly grawer na plexie na ktorym zatrzymuje sie swiatlo dla przykladu link: http://metku.net/modgallery/detail.php?id=2494 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Wlasnie nie mam aparatu pod reka ;/ Czym zrobic ten grawer albo kumu zlecic ;) Ewentualnie gdzie mozna cos takiego zamowic. Ewentualnie przejde sie do sklepu i spytam skad to maja :wink: Bo naprawde elenacnko to wyglada. Edytowane 21 Marca 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 grawer - bierzeszs skalpel lub cos podobnie ostrego, rysujesz wzór lub naklejasz po przeciwniej stronie wydrukowany szablon i lecisz :D juz widziałem mase tak zrbionych grawerek i super wyglądały.Moze jest przy tym roboty ale jak ładnie zrobisz to bedziesz miec duzzzzzzoooo satysfakcji.Pozdrawiam i powodzenia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 tak jak kolega mowi mozesz samemu cos takiego stworzyc przy pomocy jakiegos ostrego narzedzia (cyrkiel, nozyk...) mozesz takze zlecic wykonanie takiej grawerki w biurze reklamowym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Wystarczy tylko jedna kreche przez plexe zrobic czy kilka cienkich dla lepszego efektu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sand Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Szczerze to technik jest sporo i tyle ile osób grawerujących plexie ( smiesznie to brzmi :blink: ) ale najlepiej próbowac na jakis pudełkach od plyt cd , ja sobie na takowym ćwiczyłem i fajnie nawet wyszło :D w moim przypadku był to triball , no ale mzoesz roznie , ja pierw robie obrys jednym pewnym ruchem a potem juz wypełaniam i teraz nawet zaczne bawic sie w cieniowanie ale to wiecej roboty. nom chyba wszystko. Pamietam ze byl gdzies tu ten topic - było cos o tym . :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...