Skocz do zawartości
Aurora001

Plexa/szklo Ale Dziwne

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio poszedlem po ziemnioki do sklepu bo trzeba bylo cos zrobic na obiad :-P

I po drodze mialem sklep z sukniami slubnymi :lol:

Na drzwiach zainteresowala mnie ciekawa plexa/szklo. Plexa byla podswietlana chyba swietlowka od gory na biala, zas na plexie byl "grawer" (?) ktory pokazywal otwarcie sklepu a ta swietlowka oswietlala tylko ten grawer ktory swiecil sie na jasno bialo.

Czym to bylo zrobione moze ktos wie?

Gdzie mozna cos takiego kupic/czym zrobic/komu zlecic?

Chcialbym wygrawerowadz sobie gdzies w rogu na swojej przyszlej plexie swoj cfg ktory bylby podswietlany przez katode :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio poszedlem po ziemnioki do sklepu bo trzeba bylo cos zrobic na obiad  :-P 

I po drodze mialem sklep z sukniami slubnymi  :lol: 

Na drzwiach zainteresowala mnie ciekawa plexa/szklo. Plexa byla podswietlana chyba swietlowka od gory na biala, zas na plexie byl "grawer" (?) ktory pokazywal otwarcie sklepu a ta swietlowka oswietlala tylko ten grawer ktory swiecil sie na jasno bialo.

Czym to bylo zrobione moze ktos wie?

Gdzie mozna cos takiego kupic/czym zrobic/komu zlecic?

Chcialbym wygrawerowadz sobie gdzies w rogu na swojej przyszlej plexie swoj cfg ktory bylby podswietlany przez katode  :rolleyes:

1339984[/snapback]

Jak byś dał fotke to by był lepiej pogadac na ten temat, a tak to się trzeba domyślać

Moim zdaniem przeźroczyste aluminium :-P :-P :-P :-P :blink: :blink: :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie nie mam aparatu pod reka ;/

Czym zrobic ten grawer albo kumu zlecic ;) Ewentualnie gdzie mozna cos takiego zamowic. Ewentualnie przejde sie do sklepu i spytam skad to maja :wink: Bo naprawde elenacnko to wyglada.

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

grawer - bierzeszs skalpel lub cos podobnie ostrego, rysujesz wzór lub naklejasz po przeciwniej stronie wydrukowany szablon i lecisz :D juz widziałem mase tak zrbionych grawerek i super wyglądały.Moze jest przy tym roboty ale jak ładnie zrobisz to bedziesz miec duzzzzzzoooo satysfakcji.Pozdrawiam i powodzenia :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze to technik jest sporo i tyle ile osób grawerujących plexie ( smiesznie to brzmi :blink: ) ale najlepiej próbowac na jakis pudełkach od plyt cd , ja sobie na takowym ćwiczyłem i fajnie nawet wyszło :D w moim przypadku był to triball , no ale mzoesz roznie , ja pierw robie obrys jednym pewnym ruchem a potem juz wypełaniam i teraz nawet zaczne bawic sie w cieniowanie ale to wiecej roboty.

nom chyba wszystko. Pamietam ze byl gdzies tu ten topic - było cos o tym .

:unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi