axiom Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Witam, co o tym myśleć - zaiste nie wiem. Trio w mojej obudowie Epox RDA3+, Maxtor DiamondMax +9 80 GB SATA i NEC 3500a zachowuje się co najmniej podejrzanie. Niby wszystko działa ale... działa a nie śmiga. Objawy: - wychodząc z pamięciożernych aplikacji potworne walki toczą się na dysku, ikony na pulpicie pojawiają się ze sporym opóźnieniem, - transfer 700mb pomiędzy partycjami (regularnie defragmentowanymi) bywa, że trwa 3-4 minuty, - odtwarzając film z napędu dvd diody napędu i hdd migają z tą samą częstotliwością, - nagrywając płytkę dvd w nero poziom zapełnienia obu buforów skacze od 0% do 100%, a o przełączeniu się do innej aplikacji można zapomnieć (zjawisko to nie występuje przy nagrywaniu płyt cd). Próbowałem już różne forceware ale sytuacja nie zmienia. Napisałem do maxtora a w odpowiedzi dostałem "We don't see what can cause the problem, you can run a diagnostic on the drive with our tool PowerMax" :mur: Być może ktoś z Was ma pomysł co by tu zaaplikować aby system śmigał był. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Moze formacik albo reinstalka windy :) Mi zawsze pomaga.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axiom Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 (edytowane) Moze formacik albo reinstalka windy :) Mi zawsze pomaga.... 1340234[/snapback] To zależy na co ma pomóc :) Na to nie bardzo. Edytowane 21 Marca 2005 przez axiom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 Udma wlaczone ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximus Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 powiem tak: mialem kiedys podobny sprzecik Epox 8RDA3+ maxtora na SATA... i objaw byl taki sam lub podobny, strasznie wolny komp sie zrobil. A o co chodzilo, ano chodzilo o hdd cos mu sie stalo ze zaczął chodzic jak żółw... ale dokupilem Samsunga 160GB SATA i problem znikł. Czyli Samsunga podpialem jako glowny HDD a maxtor jako drugi... i wtedy wreszcie zaczal mi chodzic komp normalnie... Proponuje tobie zrobic tak: najlepiej aby nie ponosic kosztow to od kogos porzycz hdd i wrzuc system i zobacz jak bedzie chodzic na innym HDD (oczywiscie inny niz maxtor). pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
axiom Opublikowano 21 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2005 czyżby epox i maxtor po prostu nie przepadały za sobą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...