raven246 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Czy możecie mi doradzić jak i czym najlepiej rozprowadzać pastę na procu? Chodzi mi o najlepszy sposób i optymalną warstwę. Proszę o pomoc, bo robię to pierwszy raz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 z tego co wiem (jeszcze tego nie robilem - opasta od boxovego coolera): smarkasz troche na środek procesora (tak wielkosci ziarnka ryzu) i nakladasz cooler - jego nacisk rozprowadza paste (cieniutko i wmiare rowno), pozatym jest mniejsza szansa na powstanie bobmli powietrza* * wypowiedz opieram na tym czego sie dowiedzialem z x4pro.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 http://www.arcticsilver.com/ceramique_instructions.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 OK, mam nadzieję że jutro dostanę ten sprzęt i powiem Wam więcej. Bardzo bym chciał, aby to był jednak socket 478, ale jak będzie 423 to też pomyślę ;) 1338352[/snapback] sproboj tak z ac silver 5 zrobic ;];] imo lepiej jest cieniutko palcem nalozyc potem rozporowadzic rownolegle na calej powieszchni reszty ucisk dokona pasty oczywiscie nie za duzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 mam paste arctic silver 5 - a więc jak to najlepiej zrobić??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 najlepiej tak żeby nie wycisnęło się za dużo dookoła. A tak pozatym to co może być trudnego w wyciśnięciu troche pasty na procka? To prawie to samo co wycisnąć paste na szczoteczke do zębów :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 23 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2005 Cytuję instrukcję Arxtic Silver " Don't put it in your mouth." Czyli troche inaczej niz z pasta do zebow :D Wogule to czy amerykanie sa tacy glupi ze musza dawac takie ostrzeznia w instrukcjach :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 (edytowane) Może nie są tacy głupi . .ale znalazło sie kilku takich co za brak odpowiedniego ostrzeżenia w instrukcji zainkasowali kilkumilionowe odszkodowania .. i dlatego firmy sie ubezpieczają ... Najsłynniejszy przypadek to jak facet użył szczotki od mycia klozetów do umycia zębów .. bo w instrukcji nie pisało że nie można i wygrał chyba 1,400,000 $ ... Dla nas kupa śmiechu ale podobno w USA nagminne ... Ps.. Facet uszkodził sobie dziąsła i wargi .. dostał papierek ze szpitala i poleciał do adwokata .. Edytowane 24 Marca 2005 przez PoTaS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Dzięki, już gotowe, temperatura spadła o 20 stopni! Nie wiedziałem że to ma takie znaczenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Albo cos ci sie pomylilo z tymi 20 stopniami albo poprzednio zamiast pasty miales jakis izolator :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven246 Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ze stopniami mi się nie pomyliło, miałem 55 po pracy, teraz niecałe 40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Cuż widocznie miałeś również źle zamontowany radiator .. bo spadek o 15 stopni to zdecydowanie nierealna wartość .. max 5 stopni .. Ja wymieniłem ten plasterek co dodają do boxowego na AS5 i mam spadek 4 stopnie w idle ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ja nie zmienialem pasty na boxowym coolerze od 2 lat i w koncu kupilem sobie nowego PENTAGRAMA i nowa (sredniej jakosci) paste ceramiczna, to temp. spadla o 10 stopni w stresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ja nie zmienialem pasty na boxowym coolerze od 2 lat i w koncu kupilem sobie nowego PENTAGRAMA i nowa (sredniej jakosci) paste ceramiczna, to temp. spadla o 10 stopni w stresie. 1347539[/snapback] Jezeli piszesz o asc to jest pasta wysokiej jakosci nie sredniej , porownywalnej z as 5 ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Ja nic oprocz tego ze pasta byla sredniej jakosci nie napisalem, wiec nie mozesz wiedziec ze byla dobrej :] A co to jest to asc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Arctic Silver Ceramique . Ja nie wiem tylko przypuszczam jak zreszta napisalem :-P ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koparka Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 Jakas taka kupilem po 5 zl w komputroniku, bo oprocz arctic silver za chyba 35 zeta nic nie mieli. Hardcorowo nie krece wiec za paste nie chcialem tyle placic :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bueno Opublikowano 24 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2005 To wszystko sie wyjasnilo , to nie jest ceramiczna pasta tylko zwykly silikon :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zariro Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Mam pytanko!! Mam zamiar w najbliższych dniach zmienić chłodzenie na procku i zaopatrzyłem sie już w Arctic Silver 5. I pytanie co do nakladania, bo różnie piszą w instrukcjach nakladania. Wiem, że aby polepszyć przewodzenie ciepła miedzy rdzeniem a radiatorem powinno sie nałożyć troche pasty na spód radiatora i rozetrzeć tak aby wypełnić nierówności i poźniej usunąć nadmiar pasty. Panowie z Arctic Silver też tak polecają robić, z wyjatkiem Arctic Silver 5 Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego? Czym ta pasta sie różni od Arctic Silver 3 albo OCZ 5??? Jeszcze jakby mi ktoś powiedział, czy mam się nastawiać na dokładne czyszczenie rdzenia w CPU jak wcześniej radiator nie był smarowany pasta tylko nałożony był na nim plaster termoprzewodzący. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 4 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2005 http://www.arcticsilver.com/ceramique_instructions.htm - zawsze chciałem zdrapać ten rozpromiennik z pentiuma :E P.S ja tam mam swojego k6 i smarowałem go pastą jak kanapkę masłem :] pasta na proca, rozsmarować nożem (ja wole papierkiem, gdyż jest bardziej elastyczny). Twoży się równiutka powieżchnia.. na to coolera i gotowe... Nie wiem natomiast jak postąpić z moim przyszłym thunderbirdem :D.. żygnać na środeczek troszkę pasty i coolerem go przycisnać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...