Skocz do zawartości
apollo

Naglące Pytanie-3x512(400) Nf7-s.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar dokupić ramu , bedę miał 3x512(400MHZ) wszystkie kostki Hynix-d43 .

Mam pytanie , czy to będzie działało , bo z tego co czytam to oficjalnie nie powino chyba , a widziałem ze u niektórych działa u niektórych nie ?

A i w takiej konfiguracji pamięci nie bedę kręcił , potrzebna mi jest stabilność do 3dsmaxa .

PS.Czy komuś kto posiada taką konfigurację działa ona przy 400MHZ z Command Rate 1T (CPC-ON) ?

A tak apropo , to czy na płytach pod A64 też są takie cyrki , czy tam może już nie ma takiej zależnosci , i mogę obsadzić w szystkie banki ?(chodzi mi o płytke na Nforce 4 DFI-Ultra-SLI-D )

Regards.

Edytowane przez apollo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To od końca. Na płytach z A64 też są takie cyrki (przy obsadzeniu wszyskich 4 banków automatycznie zmieniana jest szybkość RAM na 333), ale tam zależy to od proca (on ma kontroler pamięci) i w nowej rewizji juz chyba jest OK.

Co do RAM, będzie to działać ale pewnie z CPC OFF (juz przy 2x512MB i modułach dwustronnych część osób musiała zmienić na CPC OFF).

Zajrzyj do topicu o NF7 i poczytaj podpisy osób którzy tam sie wypowiadają, będziesz miiał szybki przegląd sytuacji.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WItam.

Echh , kupiłbym kosć 1GB ale jest prawie 200zł droższa niż 2x512MB.

A o A64 to chodzi mi o Winchestera 3000+. Mam nadzieję że z nim i tą płytą co podałem nie będzie już takich cyrków , potrzebna i jest masa szybkiej pamięci , i do tego A64 chcę kupic przynajmniej 3GB bo do 3dsmaxa mi jest potrzebna.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi