Skocz do zawartości
PEB

co wybrać ???procek,płyta....

Rekomendowane odpowiedzi

Co Wy z tym AGP4X a 8X??? :twisted:

Dzisiaj jest jak jest a jutro? Przeciez moze sie okazac ze nowe karty moga byc np. 5% wolniejsze na 4X niz 8X. Wiem ze 5% to malo ale w kontekscie tego co pisze nizej nabiera znaczenia. Wydajnosc Asusa P4PE jest minimalnie lepsza niz P4S8X, ten sam serwis ocenil plyty na 92% i 91% (identycznie wyposazone) ale grubo ponad 100zl roznicy w cenie mowia wszystko i do w tej tanszej jest AGP8X.

Ja dlugo zastanawialem sie nad wyborem (20 min. :wink: ) i wybralem SIS-a.

Ostatnia sprawa, kwestia Hyper-Threading. Niestety na SIS-ie tego nie masz a na Intelu i owszem, jesli planujesz kiedys 3Ghz na plytce, ktora teraz kupisz i bedziesz potrafil wyciagnac cos z tego to bierz Intela. Ja jesli nawet bede kupowal 3Ghz od Intela to na pewno bede mial juz inna plyte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już dzisiaj mogłem mieć nowego kompa ale przez przypadek trafiłem na stoisko na gieldzie gdzie chciałem sprzedać starego kompa z zepsutą płytą abita i okazało sie że można ją naprawić za śmieszne pieniądze, więc zostaje jeszcze przy swoim PIII i czekam na wszystkie listopadowe nowosci, mam nadzieje że będzie warto :) dzieki za wszystkie rady i sorry za zamieszanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej PEB

Ja mialem nadzieje ze ten Sis pojawi sie jednak duzo wczesniej,

teraz juz nie moge czekac bo musze miec kompa do pracy.

Zrob tak jak ja - umow sie ze sprzedawca. Nie czekaj! Juz teraz kup calkiem dobrego a taniego Gigabyte GA-8PE667 na i845PE w wersji podstawowej (bez lan'a, raidu czy firewire) cena 480zl - chyba najtansza plyta z PE.

Nastepnie gdy juz w Polsce pojawia sie plyty z GB/Sis a ich wydajnosc bedzie ci niezwykle potrzebna wymien obecna plyte na nowsza w podobnej cenie.

Moze trzeba bedzie cosik doplacic ale to niewiele.

Co ciekawe sprzedawca niechce tak zrobic z gigabytem na i845E,

czyzby wszyscy usuwali juz te plyty z rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...